Cu turma de oi la hair-stylist

Cu turma de oi la hair-stylist Oi sacrificate Sursa foto: EVZ

„Stiliști” sau simpli frizeri, tineri sau bărbați aflați la a doua tinerețe s-au întrecut, sâmbătă, în tunsul mioarelor în cadrul unui concurs organizat în Prahova, la Breaza

Prima ediție a concursului de îndemânare „Tunsul mioarelor” care a avut loc pe un teren amenajat lângă stadionul din Breaza a stat la mila vremii care le-a dat mari emoții organizatorilor, în condițiile în care a plouat toată noaptea și chiar în cursul dimineții de sâmbătă, informează agerpres.ro. Spre bucuria tuturor celor implicați, ploaia a stat la timp și pe o perioadă suficient de îndelungată, astfel încât evenimentul să poată avea loc. Potrivit legendei, o băciță care a trecut cu turma de oi pe aceste meleaguri s-a opărit pe obraz atunci când a fiert laptele și a rămas cu un semn, femeia fiind numită "brează", de unde şi numele localităţii prahovene.

Veteranul şi cel mai tânăr concurent

Printre cei care au luat startul s-a aflat și nenea Gheorghe, un bătrân de 75 de ani care nu stă tocmai bine cu auzul, dar care, în ciuda vârstei, nu se dă în lături de la o cursă mică. A învățat să tundă oi de mic copil, iar pentru a participa la concurs și-a adus acasă foarfecele vechi, moștenite de la tatăl său, se arată într-u n reportaj publicat de Agerpres. La polul opus s-a aflat Radu Buzățeanu, cel mai mic concurent, în vârstă de doar 15 ani, mezinul unei familii din Breaza care are 800 de oi. Plin de energie și așteptând nerăbdător să îi vină rândul în concurs, Radu mărturisește că îi plac foarte mult animalele și că nu poate sta departe de ele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Secretele tunsului oii

Criteriile de departajare în concurs au fost date de viteză, calitatea lânii rămase și numărul de răni provocate animalului, iar publicul s-a dovedit a fi unul pretențios, mărturie stând comentariile care se făceau pe margine: “Fă-i bine coada, ai grijă să nu o ciupești”, “Ăla a căprit-o”, “Ăsta nu e frizer, e stilist, dar are ghinion că e oaia mare și durează”. Cât despre tuns, acesta are secretele lui, nu se face oricum: “Trebuie să știi cum să o ții. Oaia trebuie pusă în fund, începută de la cap și lăsată pe o parte, apoi întoarsă și gata. Depinde de oaie, unele se tund mai greu, altele mai ușor. Poate să dureze cinci minute sau mai mult”, a explicat Stelian Mărgărit, unul dintre concurenți.