Cu o lățime de doar 1,82 metri, „cea mai îngustă casă din Londra” este de vânzare

Cu o lățime de doar 1,82 metri, „cea mai îngustă casă din Londra” este de vânzare

O casă numită „probabil cea mai frumoasă casă din Londra”, este vândută cu 950.000 de lire sterline (1,3 milioane de dolari).

Cea mai îngustă casă din Londra. “Spațiile mici, pline de personalitate” – Crista Ioan, designer Rewireid.com

O casă numită „probabil cea mai frumoasă casă din Londra”, este vândută cu 950.000 de lire sterline (1,3 milioane de dolari).

Cu o lățime de doar 1,82 metri și acoperind doar 96 de metri pătrați, proprietatea cu cinci etaje a fost odată un magazin de pălării, potrivit agentului imobiliar al companiei Winkworth, care o comercializează.

Cea mai îngustă casă din Londra

Casa a fost apoi cumpărată de celebrul fotograf Juergen Teller, care a transformat-o într-un spațiu de locuit, cu un design interior simplu, dar plin de bun gust și de piese originale. Astfel, există o cadă de baie originală Art deco, o mașină de gătit marca AGA și multe alte detalii încântătoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Casele foarte înguste oferă o soluție atractivă orașelor aglomerate”- Crista Ioan

Casa are 5 etaje: La parter există o bucătărie, o sală de mese și uși de sticlă cu înălțime dublă care deschid spațiul spre grădină, în timp ce laprimul etaj este livingul.

Pe scara în spirală se ajunge la etajul al doilea, unde se găsește un birou, un dormitor și o terasă. La etajul al treilea se află o baie, un dressing și o sală de duș. În partea de sus a casei se află dormitorul principal.

„Designul interior al acestei case are abordarea personalizată a unui iaht de lux, valorificând la maximum spațiile mici”, potrivit agenției imobiliare Winkworth, cea care se ocupă de intermedierea acestei proprietăți.

Această proprietate este departe de a fi accesibilă unei pături largi

Cea mai îngustă casă din Londra - interior

Casa îngustă poate fi ceva ciudat în Londra, dar acest gen de case au fost de mult timp la mare cerere în țările în care pământul este impozitat în funcție de lățime, cum ar fi Vietnamul, Olanda și Japonia mai ales, care s-a impus ca pionier în acest domeniu.

Și, deși un preț de 950 000 lire sterline înseamnă că această proprietate este departe de a fi accesibilă unei pături largi, casele mici sunt din ce în ce mai populare, deoarece arhitecții vin în întâmpinarea unor costuri ridicate de viață, în aglomerările urbane mari, mai ales.

Totodată însă, pasiunea pentru spațiile mici nu este nouă în rândul inițiaților. Astfel, designerul de interior al agenției rewireid.com, Crista Ioan, ne mărturisește: “Mereu mi-au plăcut provocările legate de compartimentarea și amenajarea unui spațiu mic.

Soluții ingenioase și solide cunoștințe tehnice

“Joaca” cu puțini metri pătrați cere multă creativitate, respectarea funcțiilor primare ale spațiului completându-se cu soluții ingenioase și cu solide cunoștințe tehnice.

Cred cu tărie că, așa cum este specific și culturii asiatice, mai puțin poate fi mai mult. Vedem și în Europa din ce în ce mai mult tendința de reîntoarcere la origini, la un stil de viață responsabil, fără multe pretenții, trecând prin toate aspectele: preocupare intensă pentru nutriție, moda minimalistă, sustenabilă, grijă deosebită pentru corp și îngrijirea lui, spații de locuit mici.

Într-o casă mică, concentrarea de energie este mult mai intensă, de aceea este foarte importantă delimitarea corectă a zonelor și fluxul între acestea.”

Așadar, o locuință mică, fără lucruri inutile, cu o amprentă personală puternică, invită la și completează un mod de viață bazat pe respect pentru natură, pentru cei din jurul nostru, la a fi fericit per se.