CFR Cluj a câștigat, în 2012, ultimul dintre cele trei titluri din istorie. La fel ca și primele două, și acesta din urmă a fost controversat, find contestat de rivali.

Tudor a întrerupt meciul

Meciul care avea să consfințească triumful echipei patronate atunci de Arpad Paszkany s-a disputat în mai 2012. „Feroviarii” s-au aflat față în față cu mari rivali, concitadinii de la Universitatea.

Mai întâi, derby-ul a fost întrerupt de arbitrul Alexandru Tudor, din cauza incidentelor din tribune. El s-a rejucat la câteva zile, numai că la centru s-a aflat croatul Ante Vucemilovici. CFR Cluj s-a impus cu scorul de 3-2, dar victoria a ridicat multe semne de întrebare.

Cadou de la croat: un penalty

Gazdele au condus cu scorul de 2-0, datorită golurilor reușite de Marian Cristescu, în minutele 29 și 49. În minutul 50, Adrian Cristea, mijlocașul Universității, a făcut rost de o eliminare și și-a lăsat echipa în inferioritate.


CFR Cluj a câștigat primul titlu, în 2008, tot într-un meci decisiv cu „U” Cluj, scor 1-0


Apoi, oaspeții au revenit „miraculos”, grație lui Gabi Mureșan (51), Sougou (68), Cadu (89 – penalty).

Lovitura de pedeapsă a fost inventată de arbitrul croat, cel care a jucat un rol decisiv și a trimis titlul în Gruia. Astfel, după doi ani și jumătate, conform celor de la gsp.ro, procurorii DNA ar putea deschide o anchetă legată de evenimentele din acel joc. Suspecți ar fi Claudiu Niculescu, antrenor și jucător la Universitatea, în acea perioadă, dar și „Prințul” Cristea.

CFR a câștigat Liga I, în 2012, în detrimentul celor de la FC Vaslui. „Știam că CFR va câștiga meciul cu Universitatea. Știam chiar și când erau conduși cu 2-0”, a spus, atunci, Adrian Porumboiu, patronul moldovenilor.