"De pildă, dl Liiceanu a scris tot un text de susţinere, ca şi dl. Radu Beligan, mult mai amplu, în favoarea Monicăi Macovei. Un text alcătuit după toate regulile propagandei, în care pui toate calitățile pe care vrei să-l impui prin propagandă și nu pomenești nimic de greșilele grave pe care le-a făcut în anumite momente, de scăderi, de defecte. E o regulă a propagandei", a declarat CTP, vineri, la Gândul Live, într-o discuţie cu scriitorul Andrei Pleșu.

Cristian Tudor Popescu menţionează că în opinia multor votanţi din zona PSD, Monica Macovei este considerată o "trădătoare de ţară".
"Aşa cum dl. îl calificaţi pe dl Victor Ponta caraghios sunt alţii care o califică pe dânsa trădătoare de țară. Și totuși dl Liiceanu i-a făcut acest text de susținere", spune Cristian Tudor Popescu.
Andrei Pleșu, care întreține de aproape 40 de ani o prietenie cu Liiceanu, spune că textul scriitorului este unul sincer.
"Dacă a scris un text a făcut-o fiindcă așa crede el în adâncul sufletului. Nu s-a gândit s-o impună propagandistic, nu s-a gândit neapărat să aibă din asta vreun câștig asta crede el. A mai avut opțiuni absolute de genul ăsta", a afirmat Andrei Pleșu.