Evenimentul Zilei > Actualitate > Căştile de studio se poartă pe stradă
Căştile de studio se poartă pe stradă

Căştile de studio se poartă pe stradă

Muzica se aude ca şi cum ai avea boxe la urechi, însă unii producătorii au găsit soluţii ca să nu surzeşti

Nu mai sunt la modă căştile mici, discrete, care intră în urechi. Acum se poartă modelel mari, care până în urmă cu 3-4 ani le găseai în studiourile audio. Motivul principal e faptul că, faţă de modelele mai mici, muzica se aude mult mai tare, iar bass-ul e mult mai puternic. Practic, te izolează complet de ce se aude în jurul tău. Succesul acestora se datorează în mare măsură şi faptului că firma producătoare, Beats Audio, şi-a asociat imaginea cu celebrul rapper american Dr. Dre. În acelaşi buget există şi alternative, de la alte firme, care oferă aceeaşi calitate a sunetului şi sunt mai ieftine.
Sennheiser HD 202. Preţ: 110 lei. Sunt de culoare neagră cu ramă argintie. Minusuri: Suportul nu este flexibil, stau fixe atunci când le ţii la gât.
Philips SHP2500. Preţ: 90 de lei. Rama e neagră, iar difuzoarele sunt argintii. Volumul se reglează printr-un controler de pe cablu. Minusuri: Braţul este făcut dintrun plastic păcătos.
Sony MDR-ZX300. Preţ: 120 de lei. Sunt disponibile în mai multe culori. Cablul are o lungime de 1,2 metri. Minusuri: Braţul, din plastic destul de subţire, este firav.
Panasonic RP-DJ300E. Preţ: 120 lei. Braţele au foarte mobilitate, sunt pliabile, iar difuzoarele se rotesc. Minusuri: Braţul din plastic se rupe uşor.
Dezavantaje. Mare atenţie, folosite ore întregi, zilnic şi la volum mare, aceste căşti îţi pot afecta serios auzul. E ca şi cum ai sta în fiecare zi cu urechile lipite de nişte boxe de concert.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: