John Young, responsabilul siteului Cryptome spune ca a avut înţelegeri cu agenţi de informaţii americani care i-au oferit spre publicare documente cu un conţinut sensibil, precum liste cu numele agenţilor. 
Potrivit administratorului Cryptome, site-ul trebuie să facă faţă de mai multe ori pe zi roboţilor informatici, care analizează conţinutul paginilor publicate pe site.
Un alt portal, Secrecy News, lansat din 2000, publică rapoarte extrem de documentate. De exemplu, în urmă cu câteva zile, Secrecy News a publicat un studiu aprofundat despre informaţii militare americane din 1973.
"Nu există legături între aceste site-uri. Nu împărtăşesc valori comune, însă nici dezacorduri fundamentale, ţinând cont de natura lor", explică pentru LeMonde.fr, Steven Aftergood, de la Secrecy News.
La scară europeană, Asociaţia Statewatch fondată în 1991 şi care a adus împreună jurnalişti, profesori universiatri şi avocaţi europeni publică documente ce provin de la instituşiile europene.
Din iunie 2000, Statewatch găzduieşte textele de lucru prezentate Comisiei Europene sau Consiliului European, despre justiţie, viaţă privată sau securitate internă. Baza de date a site-ului numără 25.000 de analize şi documente.
AZI A APĂRUT PRIMA TELEGRAMĂ DE LA AMBASADA SUA DIN ROMÂNIA. VEZI AICI CONŢINUTUL ACESTEIA.