Un mecanic de locomotivă a găsit, luni dimineaţă, în jurul orei 07:00, un cetăţean aflat în stare de inconştienţă, în gara localităţii Villafranca di Verona, Italia. Mecanicul a anunţat imediat autorităţile care au sosit de urgenţă la faţa locului.

 

Din primele verificări ale carabinierilor a reieşit că este vorba despre un cetăţean român în vârstă de 42 de ani. Bărbatul a fost dus de urgenţă la Spitalul de arşi din Borgo Trento – Verona.

 

În prezent poliţia a demarat o anchetă pentru a-i identifica pe agresori, pornind de la examinarea imaginilor de pe camerele de supraveghere instalate în gară.

Din primele informaţii ale anchetatorilor, bărbatul e o persoană fără adăpost, care de mai multe zile dormea în gară, pe o bancă.

Persoana are probleme cu alcoolul şi era în atenţia serviciilor sociale, care i-au oferit de mai multe ori posibilitatea de a domi în structuri adecvate, dar el a refuzat de fiecare dată.

„Am aflat despre cazul românului bătut şi ars. Am vorbit chiar acum cu primarul din localitate, ştim numele românului, V., şi că locuieşte de mai mulţi ani la Villafranca. A încercat de mai multe ori să-şi găsească un loc de muncă, însă nu a avut o slujbă stabilă. Chiar în timpul mandatului meu de consilier, am încercat să-l ajut, însă e o persoană care nu acceptă ajutor, preferă să trăiască cu câţiva euro pe zi. Nu e o persoană agresivă”, a declarat Cătălin Mustaţea, fost consilier la primăria Villafranca di Verona şi reprezentant al comunităţii de români.

La Villafranca di Verona locuieşte o comunitate de români, formată din aproape 2.000 de persoane.

Te-ar putea interesa și: