Cristi Dănileț, celebrul judecător din România, prezintă o realitate cruntă din țară, care, din păcate, nu este singulară. Apar din ce în ce mai multe cazuri de acest gen, dar nimic nu se schimbă.

Judecătorul trage un semnal de alarmă prin enumerarea dramelor care au marcat întreaga Românie. Cazurile au ajuns în cele din urmă la tribunal, dar poate ar fi putut fi evitate dacă lipsa de cunoaștere și de educație nu ar fi fost atât de mare.

Primul caz evocat de judecător este cel al unui adolescent care a întreținut relații sexuale cu o colegă de școală. Ceea ce a urmat își are rădăcinile în lipsa educației sexuale din școli, dar și lipsa cunoștințelor în ceea ce privește corpul uman. Combinate, aceste lucruri au condus la o tragedie ce putea fi evitată cu ușurință.

Tânărul a filmat-o pe fată în timpul actului sexual și a avut proasta inspirație să transmită videoclipul mai departe. Cel care la primit, ulterior s-a gândit să-l distribuie și altor persoane, și tot așa. Efectul „snow ball” într-un exemplu perfect.

Totul s-a transformat foarte ușor într-o dramă pentru toți cei implicați, dar mai ales pentru fată, ajungându-se în cele din urmă la proces, copiii fiind considerați infractori.

Un al doilea caz la care judecătorul Cristi Dănileț face referire la un băiețel de culoare, care din cauza originii lui a ajuns să fie inițial batjocorit și ulterior violat. Problema ridicată de judecător este de ce nu a alertat nimeni Poliția? Până și mama copilului, întoarsă din străinătate, a decis să ducă copilul la biserică pentru „a-l spăla de rușine”.

Al treilea caz este despre o femeie care are o fetiță de 12 ani și un iubit nou care vrea și el un copil al lui. Dar femeia nu mai poate face copii. Și îi oferă iubitului propria fiică pentru a-i „îndeplini visul”.

Când copila naște copilul, adevărul iese la lumină.

Mama este decăzută din drepturi, iubitul ei este trimis în judecată pentru act sexual cu un minor. Și e condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. 

Partea incredibilă a acestei „povești” este că după ispășirea pedepsei, bărbatul s-a întors și a mai făcut încă un copil cu fetița, care la doar 15 ani devenea mamă pentru a doua oară, scrie Digi24.