Această ipoteză, mult mai plauzibilă, a fost lansată, cu mult înainte de sinuciderea lui Epstein de Spencer Kuvin, unul din avocații tinerelor abuzate de miliardar. „Mă întreb dacă a fost sau nu o adevărată tentativă de suicid sau dacă pot exista sau nu niște oameni puternici care ar dori ca Epstein să nu vorbească. (…) „Nu există nicio îndoială în mintea mea că nicio închisoare nu te va proteja atunci când există astfel de oameni care vor să ajungă la tine – oriunde te-ai afla”, declara Kuvin acum câteva săptămâni.

De altfel, avocatul pare să fi avut o premoniție în legătură cu modul în care urma să sfârșească Epstein: „Există în continuare oameni care pot ajunge la el, în cele din urmă”.
Chiar dacă presa internațională mainstream a prezentat sec știrea despre sinucidere, în Statele Unite e fierbere mare. FBI a deschis deja o investigație și încearcă să afle exact cum a fost posibil ca miliardarul să-și curme viața într-o celulă a închisorii din Manhattan. Anunțul a fost făcut de departamentul care conduce închisorile americane. De altfel, povestea va fi extrem de greu de mușamalizat.

Mai mulți reprezentanți din legislativul american, printre care Alexandria Ocasio-Cortez și Lois Frankel, au solicitat deja o investigație amănunțită. Mai mult, procurorul general William Barr a anunțat deschiderea unei a doua anchete, poate și din cauza neîncrederii pe care administrația actuală o manifestă față de o parte a FBI. „Am fost îngrozit să aflu că Jeffrey Epstein a fost găsit mort devreme în această dimineață, aparent în urma unei sinucideri, în timp ce se afla în custodie federală. Moartea domnului Epstein ridică întrebări serioase la care trebuie să răspundă”, a spus Barr, care a a adăugat. „Pe lângă ancheta FBI, m-am consultat cu inspectorul general și va deschide o anchetă cu privire la circumstanțele morții domnului Epstein”.
De altfel, adevărul despre rețeaua de pedofilie din care făcea parte Epstein, alături de politicieni și oameni de afaceri de prim rang, începe, încet-încet, să iasă la lumină. Cu o zi înainte de sinucidere, procurorul american din districtul sudic al New York-ului a declasificat mii de documente legate de acest caz.

În unul dintre aceste documente, o tânără pe nume Virginia Roberts Giuffre, acum în vârstă de 33 de ani, susține că în mai 2016 că a a fost oferită de Jeffrey Epstein pentru sex și masaj erotic mai multor politicieni, lideri străini și oameni de afaceri, susține Fox News. Printre aceștia, Virginia Roberts Giuffre i-a numit pe doi politicieni democrați- fostul senator George Mitchell și fostul guvernator din New Mexico și oficial al administrației Clinton, Bill Richardson. În presa britanică se vorbește, însă, și de comportamentul prințului Andrew, al doilea fiu al reginei Elizabeta, care la una dintre petrecerile date de Epstein ar fi pipăit sânii unei fete.

Documentele oferă, deocamdată, doar o imagine parțială a rețelei în care Epstein pare să fi jucat rolul central. Singurul nume greu care scapă deocamdată intact din toată această poveste este actualul președinte american Donald Trump. Aceeași Virginia Roberts Giuffre afirmă despre actualul președinte al SUA: „Este adevărat că nu a făcut sex cu niciuna din noi, dar nu este adevărat că ar fi flirtat cu mine. Donald Trump nu a
flirtat niciodată cu mine”. E greu de crezut că tânăra respectivă știe chiar totul despre rețeaua lui Epstein, dar dezvăluirile ei par să confirme nevinovăția lui Trump în acest caz, mai ales că un avocat al victimelor a declarat că Trump este singurul dintre cunoscuții lui Epstein care i-a oferit ajutor în pregătirea cazului.