Criza gazelor, la final

Criza gazelor, la final

Ucraina a semnat acordul referitor la tranzitul gazului rusesc spre statele UE. Astfel, tranzitul se va putea relua chiar de astăzi.

Vladimir Putin a averizat însă că tranzitul va fi atent monitorizat şi că dacă se vor descoperi diferenţe nejustificate între volumul care intră în Ucraina şi cel care iese, atunci se va reveni din nou la o situaţie de criză.

Alături de monitorizarea ruşilor vor fi observatori europeni care vor avea aceeaşi misiune, pentru a se limita la maximum motivele de conflict.

Iulia Timoşenko, premierul Ucrainei a declarat că decizia de semnare a acordului demonstrează că această ţară este de "bună credinţă", putând fi "un partener de încredere al UE".

Spre România, tranzitul a fost oprit pe 6 ianuarie, la ora 3 dimineaţa. Prin staţia de la Isaccea intrau zilnic 4,7 milioane metri cubi.

CITIŢI DESPRE CUM S-A DESFĂŞURAT CRIZA GAZELOR: 6 ianuarie Ruşii nu mai dau gaze în Balcani  "Nu suntem dependenţi de gazelor ruseşti" România bagă cărbuni în lipsă de gaz rusesc 

7 ianuarie Stare de urgenţă în criza gazelor  Rusia închide robinetul, Europa trece pe rezerve 

8 ianuarie Gazele de urgenţă salvează populaţia de la îngheţ  Criza gazului "reînvie" visele atomice sovietice  UE plăteşte conectarea Bulgariei la gazul României şi al Greciei 

9 ianuarie NATO ar putea ajuta statele europene în criza gazului  Rusia acuză presa occidentală în disputa gazelor  Serbia primeşte gaz de la Ungaria

10 ianuarie Acord în Rusia şi UE asupra tranzitului de gaz prin Ucraina

Ne puteți urmări și pe Google News