Criza alimentară îi determină pe români să-și cumpere un motocultor

Criza alimentară îi determină pe români să-și cumpere un motocultor

Din cauza războiului, se zvonește că urmează o criză alimentară ce aduce un val de scumpiri nu doar în România, ci iî mai multe state din Europa. Astfel, tot mai multe persoane se gândesc cum să-și cultive hrana proprie.

Criza alimentară și foametea ar putea distruge unul dintre cele mai importante drepturi ale omului - dreptul de a nu suferi de foame și de a fi bine hrănit. Situația nu numai ca limitează accesul populației la resursele de hrana, însă are efecte și asupra psihicului, întrucât diminuează capacitatea ființei umane de a-și câștiga traiul și implicit, necesarul alimentar pentru consum.

Criza alimentară conduce la situația în care oamenii nu au acces la alimente suficiente, sigure și nutritive, pentru a-și satisface nevoile dietetice și preferințele alimentare de bază.

Toate acestea i-au determinat pe unii oameni să se gândească la achiziționarea unui motocultor, pentru a-și cultiva singuri propria hrana, în grădinile lor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Motocultorul - vehiculul uimitor care te ajută să lucrezi ușor și rapid o bucată de pământ

Acesta este unul dintre cele mai utilizate utilaje din agricultură. Dacă în trecut, se foloseau tractoare pentru arat, astăzi, oamenii apelează la avantajele pe care un motocultor le oferă. Nu doar pentru a ara se poate folosi, ci și pentru a pregăti cât mai complex terenul pe care urmează să se planteze. De asemenea, buruienile pot fi îndepărtate de pe teren prin intermediul acestuia. Strămoșii noștri au fost conștienți de importanța eradicării ierburilor care au consumat substanțele nutritive ale culturii.

În trecut, copitele cailor au fost utilizate pe scara largă pentru a elimina buruienile și pentru a rupe vegetația dăunătoare solului. Motocultorul îndeplinește cu succes aceasta misiune, în zilele actuale. Astăzi, acesta poate semăna ca un tractor mai mic, însă este mult mai ușor de manevrat decât alte utilaje de mari dimensiuni.

Deși există culturi care sunt prelucrate cu ajutorul acestor animale (cai, boi), în unele locuri, accesul la culturi este imposibil pentru tractoare, iar în altele, economia face imposibil accesul la mașini agricole. Aici intervine puterea motocultorului, care oferă un real ajutor celor care vor să își cultive singuri hrana. Resursele limitate provocate de criza alimentară, îi fac pe oameni să își procure un motocultor, pentru a putea cultiva legume și fructe, în propriile grădini.

Dacă vă întrebați cum funcționează un motocultor, trebuie să știți faptul că acesta se alimentează cu benzina sau motorina, în funcție de tipul motorului. Motorul în 2 timpi nu are baie de ulei, iar uleiul se amestecă în benzină. La cel în 4, uleiul se pune separat. Aceste două modele de motoare sunt specifice alimentării cu benzină. Pentru motocultorul cu motorina, motoarele sunt în 4 timpi, iar uleiul se pune separat. Sistemul de pornire se face, în cele mai multe cazuri, prin acționarea unei sfori, în cazul celor pe benzină, iar la cele ce se alimentează cu motorina, se folosește un buton.

Cât costă un motocultor?

Este important de menționat faptul că acesta nu costă mult, însă pentru a fi cât mai util, este necesar să achiziționați accesorii, precum cele de prășit și nu numai, ba chiar și remorca puteți atașa, pentru a transporta roadele. Atât magazinele fizice, cât si cele online, oferă multe modele, simple sau mai complexe, în funcție de nevoi.

Merită să cumperi un motocultor?

Sunt multe persoane care îl folosesc, iar acest lucru se întâmplă de dinainte de începerea războiului, care a generat scumpirea alimentelor. Oamenii sunt extrem de încântați de ceea ce poate face un motocultor și nu regreta achiziția. Acesta este de mare ajutor pentru munci agricole variate (arat, prășit, eliminare buruieni, etc.), iar investiția merită, conform opiniilor agricultorilor.