CTP, după ce USR s-a plâns la Ursula von der Leyen: „Acești lifuroi stricați”

CTP, după ce USR s-a plâns la Ursula von der Leyen: „Acești lifuroi stricați” Sursă foto: Arhiva EVZ

Cristian Tudor Popescu critică USR în urma declarației lui Cătălin Drulă, care a comunicat că a trimis o scrisoare oficială președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Scrisoarea detaliază acțiunile recente ale unui procuror DNA, percepute ca încălcând principiile statului de drept.

Cristian Tudor Popescu a menționat că nivelul tensiunii sale arteriale a crescut la 18 în urma știrii conform căreia USR a sesizat în scris DNA la Comisia Europeană în legătură cu dosarul achizițiilor de vaccinuri.

Cristian Tudor Popescu atacă USR, după reclamarea DNA la Comisia Europeană

„„În acest caz, nu este acuzat doar un fost ministru USR, ci întregul răspuns al Uniunii Europene la cea mai mare criză de sănătate din istoria recentă”. Minciună neagră, de tipul „dai în mine, dai în tine, dai în fabrici și uzine”.

Ne puteți urmări și pe Google News

DNA nu acuză sub nicio formă Comisia Europeană. Dimpotrivă, precizează că UE a acordat 5 zile României pentru a-și face socotelile și a hotărî câte vaccinuri dorește să achiziționeze”, a scris gazetarul.

Conform opiniei exprimate de Cristian Tudor Popescu, argumentele procurorului nu aduc nicio îndoială asupra necesității și eficienței vaccinării, cum acuză USR.

Ele se referă exclusiv la legalitate, nefiind vorba despre oportunitatea cantităților de vaccinuri contractate de către Vlad Voiculescu.

Jurnalistul mai remarcă faptul că USR nu o mai susține pe Ioana Mihăilă, deoarece aceasta a părăsit partidul pentru a se alătura REPER-ului condus de Dacian Cioloș.

CTP regretă că a votat USR la europarlamentare

„Urmările acestor acuzații penale absurde sunt deosebit de îngrijorătoare în contextul viitoarelor alegeri europene”. Înmărmuritor!... Partidul USR  decretează el că acuzațiile sunt „absurde”, lovind fără să clipească în ideea de DNA și de stat de drept aidoma lui Tudorel „Mătreață” Toader și celorlalți „juriști” ai regimului Dragnea!

 Și toate astea, în condițiile în care tripleta CVM e abia în cercetare, nici măcar n-au fost trimiși în judecată”, a indicat Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul adaugă că votul dat USR-iștilor la alegerile europarlamentare din 2019 îl afectează mai profund decât votul pe care l-a acordat în urnă în alegerile din 2000, lui Ion Iliescu.

Acesta i-a catalogat ca pe niște „lifuroi stricați forfotind sub numele de USR”, niște pești mici, abia ieșiți din icre.

Cristian Tudor Popescu a răbufnit după o scrisoare a USR

Cristian Tudor Popescu a răbufnit după ce USR a adus la cunoștința Comisiei Europene preocupările cu privire la „acțiunile îngrijorătoare și nejustificate” ale unui procuror, inclusiv ale procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), care a pus sub acuzare foști miniștri pentru implicarea României în achiziția de vaccinuri anti-COVID-19.

Cristian Tudor Popescu, atac la USR. Sursa foto: Razvan Valcaneantu\ EEC

Asta, spune partidul, „în ciuda absenței oricăror dovezi sau suspiciuni rezonabile de corupție”.

USR solicită Comisiei Europene să acorde atenţie acestui caz, care are implicaţii semnificative atât la nivel naţional, cât şi european.