Evenimentul Zilei > EVZ Special > Cristian Tudor Popescu, replică dură pentru Alina Mungiu Pippidi
Cristian Tudor Popescu, replică dură pentru Alina Mungiu Pippidi

Cristian Tudor Popescu, replică dură pentru Alina Mungiu Pippidi

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră îndoielile publice ale Alinei Mungiu Pippidi cu privire la protestele de miercuri și joi seară contra ordonanțelor de urgență privind grațierea și amnistia, o jignire gravă la adresa miilor de oameni onești care au ieșit pe străzile mai multor orașe din proprie inițiativă, fără a fi împinși de la spate de cineva.

Cristian Tudor Popescu la digi24.ro: ”Păi de ce să ne punem întrebări? E foarte clar. Se spune pe o grămadă de posturi de televiziune că sunt trimişii SRI-ului şi ai ONG-urilor lui Soros. E foarte clar, mai trebuie să ne punem întrebări. Asta nu m-a uimit, să văd toată propaganda asta îndreptată împotriva acestor oameni care au ieşit pe frigul ăsta crunt ca să manifesteze pentru o idee, nu pentru ceva care să le intre lor în buzunar sau să le satisfacă vreun interes. Spre surprinderea mea, însă, am citit-o pe doamna Alina Mungiu Pippidi. Am rămas uşor cu falca blocată. Doamna Pippidi este o persoană educată, o persoană cu un anume nivel intelectual, care are disciplina dialogului şi igiena afirmaţiilor. Cum poate să spună că aceştia oameni care au ieşit în piaţă sunt manipulaţi de organizaţii care nu ţin de societatea civilă, care controlează Facebook-ul… Păi da, aşa spune doamna Pippidi, că sunt „relee” pe Facebook cele care îi aduc în stradă pe manifestanţi şi care nu sunt controlate de societatea civilă, nu sunt ale oamenilor de pe Facebook ci aparţin unor forţe oculte… Dânsa spune asta”

Într-o emisiune de televiziune, Alina Mungiu Pippidi, preşedinta Societăţii Academice din România, a declarat că are dubii că o manifestaţie cu 3.000 de oameni, aşa cum a fost cea de miercuri seară, din Bucureşti, putea fi organizată doar prin mesaje pe Facebook. Ea susţine că pe reţeaua de socializare acţionează „relee” puternice, dar că acestea nu aparţin societăţii civile.

”Aduce apoi un alt argument năucitor pentru nivelul intelectual pe care i-l bănuiam. Dânsa are, înţelegem, un SRL-ul organizator de demonstraţii. Aşa cum unii au SRL-uri care organizează party-uri, nunţi, petreceri, dânsa are un SRL de demonstraţii. Şi spune: pentru că nu am organizat-o noi, atunci nu se poate să fie 3.000 de oameni în stradă. Că noi, când scoteam la Roşia Montană, greu făceam 10.000, zice dânsa. Deci, pentru că nu am organizat-o noi, demonstraţia, ea este organizată de forţe oculte, de SRI, pe Facebook. Ăsta este nivelul de argumentaţie al doamnei Pippidi. Faptul că fără să clipească a jignit miile astea de oameni… I-a considerat nişte păpuşi, nişte marionete trase pe sfori, neapărat, de cineva. Le-a negat dreptul să simtă ceva. Să se indigneze, să iasă în stradă datorită stării lor de spirit. Le-a negat asta. Nu ştiu cum a putut să facă lucrul acesta. Ce pot însă să-i spun Alinei (Mungiu Pippidi – n.r.) este că mai am şi eu legătură, vorbesc cu o serie de oameni, în special tineri, studenţi, foşti studenţi de-ai mei sau nu, am doi băieţi care au sub 30 de ani. Şi mai ştiu şi eu cum stau lucrurile. Cunosc o serie de oameni care s-au dus la aceste demonstraţii şi care au mobilizat pe acebook, prin mesaje, şi pe alţii să se ducă. Din proprie iniţiativă. Fără să fie nevoie să-i împingă nimeni”, a conchis CTP.