Cristian Țânțăreanu, chemat la DNA. Omul de afaceri este martor în dosarul primarului din Corbeanca, arestat pentru corupție

Cristian Țânțăreanu, chemat la DNA. Omul de afaceri este martor în dosarul primarului din Corbeanca, arestat pentru corupție Cum se simte Cristian Țânțăreanu după ce s-a vindecat de cancer. Viața lui s-a schimbat. Sursa foto: arhivă EvZ

Marți, 4 iulie, Cristian Țânțăreanu a fost audiat de DNA. Omul de afaceri este martor în dosarul primarului din Corbeanca, arestat pentru corupție. Potrivit surselor din dosar, edilul ar fi pretins și primit peste un milion de euro pentru a soluționare cererea unei persoane de restituire a unui teren.

Afaceristul Cristian Țânțăreanu a fost audiat marți, 4 iulie, la DNA în dosarul de mare corupție al primarului din Corbeanca. Omul de afaceri are calitate de martor, spun sursele judiciare.

La ieșirea de la DNA, Cristian Țânțăreanu a declarat că procurorii l-au întrebat despre achiziția unui teren în Corbeanca, unde a fost o pădure. Afaceristul a precizat că terenul a fost cumpărat de copiii lui de la „o doamnă din Germania, proprietara terenurilor de acolo, printr-un împuternicit de-al ei, cu acte”.

Cristian Țânțăreanu a precizat că este vorba despre terenuri cumpărate de 50 de persoane, potrivit g4media.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primarul din Corbeanca, acuzat de corupție

Primarul comunei Corbeanca, Anton Valeriu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pe data de 23 mai ca urmare a unei decizii de marți a Curții de Apel București. Edilul fusese reținut de procurorii DNA sub acuzațiile de luare de mită, spălare a banilor și instigare la spălare a banilor.

Procurorii anticorupție bănuiesc că, în perioada 2011-2017, Anton Valeriu, având spre soluționare cererea unei persoane de restituire a unui teren de 45 ha situat în Corbeanca, ar fi pretins și primit de la aceasta, prin intermediari (unul dintre aceștia fiind celălalt suspect reținut), suma de 1.418.581 euro, bani ce ar fi fost remiși după obținerea despăgubirilor bănești, ca urmare a aprobării dosarului de către A.N.R.P.

„Într-un context asemănător, în perioada septembrie 2011 – iulie 2019, suspectul Anton Valeriu, în calitățile menționate mai sus, ar fi pretins de la persoane îndreptățite să li se restituite diverse suprafețe de teren, jumătate din drepturile revendicate pentru a efectua demersurile necesare în vederea soluționării favorabile a cererilor depuse de acestea.

După soluționarea cererilor, într-o manieră asemănătoare, suspectul Anton Valeriu ar fi intrat în posesia a șapte hectare de pădure (vândută ulterior contra sumei totale de 1.554.695 euro), a nouă hectare de teren arabil (vândut în 2019 pentru suma de 450.000 euro) și a sumei de 475.318 euro”, transmite DNA.