Evenimentul Zilei > Monden > Cristian Pomohaci lovește din nou. Scandal uriaș. Ce avea de gând să facă de Ziua Națională
Cristian Pomohaci lovește din nou. Scandal uriaș. Ce avea de gând să facă de Ziua Națională

Cristian Pomohaci lovește din nou. Scandal uriaș. Ce avea de gând să facă de Ziua Națională

Cristian Pomohaci, poate cel mai controversat personaj din ultimii ani, a fost scos de pe afiș la un concert extraordinar de 1 Decembrie. Acesta a primit recent o condamnare penală definitivă.

Fostul preot Cristian Pomohaci, care miercuri a fost anunţat de Centrul municipal de cultură din Bistriţa ca invitat special al concertului extraordinar dedicat Zilei Naţionale a României, ce urma să se desfăşoare online, a fost retras de pe afiş în aceeaşi zi, după ce presa a sesizat faptul că este vorba despre o persoană care a primit recent o condamnare penală definitivă, la un an de închisoare cu suspendare, pentru evaziune fiscală.

Potrivit afişului postat iniţial pe pagina de socializare a instituţiei culturale aflate în subordinea Primăriei Bistriţa, cei doi invitaţi speciali ai concertului extraordinar dedicat zilei de 1 Decembrie erau Sava Negrean Brudaşcu şi Cristian Pomohaci.

Contactat telefonic de către corespondentul Agerpres, viceprimarul Bistriţei, Sorin Hangan, a spus că nu avea cunoştinţă despre participanţii la acest eveniment, dar a cerut directorului Centrului municipal de cultură să renunţe la invitaţia făcută lui Cristian Pomohaci, astfel că afişul a fost refăcut fără imaginea fostului preot.

În urmă cu 3 ani, Cristian Pomohaci a mai fost retras de pe lista de invitaţi a unui alt eveniment organizat de Centrul municipal de cultură Bistriţa, instituţia invitându-l pentru a concerta de zilele oraşului alături de nume cunoscute ale muzicii folclorice româneşti..

Banii, ochiul dracului

Pomohaci a fost condamnat, în luna martie a acestui an, la un an de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală de către Tribunalul Mureş, iar sentinţa a rămas definitivă în luna octombrie, după ce Curtea de Apel Mureş s-a pronunţat asupra apelului.

Fostul preot ortodox a fost acuzat că a dat în chirie 11 apartamente fără să plătească taxe şi impozite. Potrivit presei locale, Pomohaci a păgubit statul român cu peste 130.000 lei, bani pe care i-a câştigat din închirierea locuinţelor şi pe care nu i-a declarat. În plus, a fost anchetat sub acuzația de raporturi sexuale cu minori, însă dosarul a fost clasat.