Evenimentul Zilei > Politica > Cristian Poceanu, SPP-istul care a păzit spatele preşedintilor pe litoral a iesit la pensie
Cristian Poceanu,  SPP-istul care a păzit spatele preşedintilor pe litoral a iesit la pensie

Cristian Poceanu, SPP-istul care a păzit spatele preşedintilor pe litoral a iesit la pensie

La fel de discret cum si-a îndeplinit atribuțiile de serviciu atunci când sefii de stat sau înalții oficiali ai țării si-au facut concediile sau au fost cu treburi pe litoral, tot aşa a procedat şi când a trecut in rezervă. De Ziua Nationala a României, colonelul Cristian Poceanu a ieşit la pensie.

Pentru colonelul Cristian Poceanu nu au existat, în ultimii 10 ani, mai ales în timpul verii, weekenduri. De concediu de odihnă nici nu s-a pus vorba. Poate câteva zile în toamnă sau prin februarie. A stat cu ochii pe toți şefi de stat care au ajuns la Neptun sau în alte locații de pe litoral, cel mai păzit fiind preşedintele  SUA, George Bush jr. Perioada Traian Băsescu a fost cea mai intensă, fostul şef al statului fiind imprevizibil, ieşind din "obiectiv" la ore ciudate, spre destinații neprogramate. 

Vara sau iarna, pentru că sunt destui oficiali români care vin în timpul rece la mare, colonelul Cristian Poceanu şi-a îndeplinit misiunile  la Neptun, veghind în zona vilelor de protocol ale RAAPPS. Cel mai important este Obiectivul Zero unde se odihnesc preşedintele țării, premierul, preşedintele Curții Constituționale. În timpul şederii mai marilor țării la mare,  şeful SPP-iştilor de pe litoral era la curent cu tot ce se întâmpla în afara vilelor de protocol sau a plajei unde se relaxau, pentru ca nimic să nu le strice vacanta.

Locul lui Cristian Poceanu, de şef al SPP pe litoral, este acum vacant. La concursul organizat recent de SPP au picat toți candidații. Se va organiza altul. Cristian Poceanu a plecat insa,  trecând deja în rezervă. Despre pensionarea lui am aflat de la apropiații lui. Civili. Contactat de 

EVZ, Cristian Poceanu a confirmat că nu mai e la serviciu. Nu a vrut să comenteze, spunând totuşi că au fost nişte ani pentru care nu are nimic a-şi reproşa.