Evenimentul Zilei > Justitie > Cristi Borcea l-a denunțat pe primarul Onțanu la DNA
Cristi Borcea l-a denunțat pe primarul Onțanu la DNA

Cristi Borcea l-a denunțat pe primarul Onțanu la DNA

După ce DNA a anunțat că edilul sectorului 2 a fost reținut pentru luare de mită, împreună cu avocata Loredana Radu, ca intermediară, procurorii DNA au dispus, miercuri seara, reținerea lui Toma Șutru, secretarul Consiliului local al Sectorului 2. Acuzația era tot de complicitate la luarea de mită, ca și a avocatei Loredana Radu.

Evenimentul zilei a aflat din surse credibile că persoana care a făcut denunțul este Cristian Borcea, în prezent deținut în Penitenciarul Poarta Albă unde, duă cum știm, face mult sport și copii.

Cele trei persoane reținute vor fi prezentate azi la Curtea de Apel București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit celui de-al doilea comunicat al DNA, în perioada august — decembrie 2007, Toma Șutru, în calitate de secretar, pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu într-o modalitate care să faciliteze reconstituirea dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii 18/1991, a cerut și a primit de la același denunțător, beneficiar al drepturilor litigioase, suma totală de 2 milioane euro.

"De această dată, remiterea banilor a fost mascată prin încheierea unui contract fictiv de vânzare-cumpărare cu o rudă a inculpatului pentru un teren inutilizabil economic (traversat de linii de înaltă tensiune) și care valora la momentul încheierii înțelegerii aproximativ 215.000 euro. Suma de 2.000.000 euro remisă de către denunțător a fost transferată într-un cont bancar pentru care inculpatul Șutru avea drept de semnătură, iar pentru a ascunde originea infracțională a banilor au fost realizate ulterior mai multe transferuri bancare și investiții imobiliare în România și Spania", susțin procurorii.

 Anterior, DNA a precizat că, în perioada 2006 — 2007, Neculai Onțanu a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunțător în cauză), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii 18/1991.

 "După emiterea titlului de proprietate, Neculai Onțanu a primit o suprafață totală de teren de 1.500 mp, situată pe strada Barbu Văcărescu, care a fost transferată de către denunțător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare — cumpărare fictive, către suspecta Radu și o altă persoană, interpuși indicați de edil”.