Evenimentul Zilei > International > CRIMINALUL care a gândit BAIA de sânge de la Paris avea PLANURI ŞI MAI MARI
CRIMINALUL care a gândit BAIA de sânge de la Paris avea PLANURI ŞI MAI MARI

CRIMINALUL care a gândit BAIA de sânge de la Paris avea PLANURI ŞI MAI MARI

Abdelhamid Abaaoud, 'creierul' atentatelor teroriste comise la Paris pe 13 noiembrie şi soldate cu 130 de morţi şi peste 350 de răniţi, plănuia atacuri contra sistemului de transport şi a unor obiective evreieşti din Franţa, potrivit unor surse apropiate anchetei, transmite Agerpres.

Declaraţia unui martor în anchetă, citată de săptămânalul francez Valeurs Actuelles, descrie modul în care Abdelhamid Abaaoud a abordat-o pe verişoara sa Hasna Ait Boulahcen la două zile după atentatele din noaptea de 13 noiembrie din capitala franceză, cerându-i acesteia să îl ascundă în timp ce el ar fi pregătit alte atacuri.

Referitor la viitoarele sale atacuri, Abdelhamid Abaaoud i-a spus verişoarei sale pe 15 noiembrie că 'vor face pagube mai mari în districte apropiate evreilor şi vor avaria transporturile şi şcolile'.

Abaaoud i-a transmis lui Boulahcen că îi va da 5.000 de euro pentru a cumpăra două costume şi două perechi de pantofi pentru el şi un complice neidentificat, pentru a comite un atac în La Defense, districtul financiar al capitalei franceze. Procurorul Parisului, Francois Molins, a confirmat marţi că militanţii intenţionau să atace cartierul La Defense pe data de 18 noiembrie.

Declaraţia respectivă mai descrie modul în care Abaaoud s-a amestecat printre refugiaţi pentru a pleca din Siria şi cum ulterior a rămas nedetectat, în Franţa, timp de două luni înaintea atacurilor din 13 noiembrie de la Paris. 'Franţa – zero', ar fi spus Abdelhamid Abaaoud.