CRIMINALI. Magazinele din România sunt pline de MÂNCARE cu DROGURI. „MSG”, aditivul care crează dependenţa de…salam
- Alexandru Coman
- 8 martie 2015, 16:34
Te-ai întrebat vreodată de ce sunt atât de gustoase mezelurile, deşi sunt făcute doar din câteva resturi de carne? De ce sunt atât de „bune” unele alimente, încât atunci când le mănânci, pur şi simplu nu te mai poţi opri?! Răspunsul este simplu: Producătorii mezelurilor/chipsurilor/supelor la plic şi alimentelor de la fast-food adaugă intenţionat un “E” care să ne păcălească papilele gustative şi creierul.
Monoglutamatul de Sodiu (E621) face ca un salam, obţinut chiar şi din resturi de carne, să fie un aliment atât de gustos încât să nu te mai poti „opri” din mâncat. Mai mult decat atat, te face să îţi doreşti să mănânci acel aliment şi mâine şi poimâine şi apoi în fiecare zi, pentru că provoacă dependenţî
Aroma din MSG se numeşte “Umami” sau “Al cincilea gust”. Odată ce papilele tale gustative simt acest gust, transmit creierului o senzaţie de plăcere şi euforie, motiv pentru care începi să mănânci din ce în ce mai mult şi simţi că nu te mai poţi opri. Oamenii care consumă regulat alimente care au MSG adăugat, ajung să dezvolte o aşa mare dependenţă de alimente, încât mâncatul devine pentru ei principala satisfacţie în viaţă, scrie pronat.ro