Evenimentul Zilei > Actualitate > Crima care a șocat Europa. Militarul care și-a omorât iubita româncă a fost condamnat
Crima care a șocat Europa. Militarul care și-a omorât iubita româncă a fost condamnat

Crima care a șocat Europa. Militarul care și-a omorât iubita româncă a fost condamnat

Justiția italiană s-a pronunțat în cazul româncei ucise în urmă cu un an, de iubitul ei, militar, în parcarea unui supermarket.

Moartea româncei Mihaela Apostolides a fost relatată pe larg, la momentul comiterii acestei crime care a șocat Italia. Femeia a fost împușcată de iubitul ei, un militar italian, care suspecta că îl înșeală. S-a întîmplat într-o parcare a unui supermarket. Apoi, italianul a așteptat liniștit venirea carabinierilor care l-au reținut. El și-a mărturisit crima spunând că și-a omorât iubita din gelozie.

După mai bine de un an, judecătorii italieni s-au pronunțat în acest dosar și au pronunțat sancțiunea pentru criminal. Militarul Francesco Borgheresi a fost condamnat la 15 ani și două luni de închisoare pentru omor.

Organizațiile pentru drepturile femeilor acuză o pedeapsă prea blândă

Pedeapsa a fost considerată mult prea blândă și a stârnit revolta unei asociații de care militează pentru drepturile femeilor. Reprezentanții asociației consideră că autorul crimei a primit o condamnare mai ușoară deoarece este bărbat.

„Încă o dată, rămânem cu gura căscată în fața unei sentințe prea ușoare pentru un feminicid. Iar pentru victimă există indiferență totală. Justiția, din păcate, nu este o balanță echilibrată. De prea multe, se înclină în defavoarea femeilor, care sunt de două ori victime: ale violenței bărbaților și ale justiției. Dacă nu acum, atunci când?”, se întreabă reprezentanții Asociației din Cuneo, după sentința pronunțată.

Sursa foto. EVZ

O crimă din gelozie care a șocat Italia

Crima care a șocat Italia a avut loc în după-amiaza zilei de 22 mai 2020, în parcarea unui supermarket din orașul Cuneo. Conform informațiilor din cadrul anchetei, militarul plecase din Toscana, unde își făcea serviciul, pentru a se întâlni cu femeia. El ar fi premeditat crima deoarece în mașină i-au fost găsite mai multe arme și cutii de muniție.

Miliarul descoperise că femeia l-ar fi înșelat cu un bărbat de 50 de ani, din Cuneo și, drept urmare, a dorit să e răzbune.

„Ne-am certat. Ea mi-a cerut mulți bani, chiar și în perioada carantinei. Și a fost și cu alții, știu. Nu am mai putut să rezist și mi-am pierdut mințile”, a spus italianul în timpul audierilor.

Fostul militar a tras patru focuri

Cei doi s-au întâlnit și au mers împreună, cu mașina, la cumpărături într-un supermarket din Cuneo. Femeia a intrat în magazin și când s-a întors cu produsele cumpărate, bărbatul a așteptat până a urcat în mașină și a deschis focul. Potrivit lettoquotidiano.it, două dintre gloanţe au nimerit-o în piept pe Mihaela, în timp ce un altul a ricoșat şi l-a rănit pe criminal la mâna stângă.

„După ce am apăsat pe trăgaci, mi-a spus «te iubesc», dar nu m-am mai putut opri!”, a mărturisit Francesco Borgheresi.

După ce a comis asasinatul, el a sunat la poliție, apoi i-a aşteptat sosirea agenților în maşină, lângă trupul neînsufleţit al femeii.