Darul de nuntă a ajuns să fie cu 40% mai decât în perioada dinaintea pandemiei. O familie pune în plic cel puțin 1.700 de lei. Prețurile foarte mari au redus mult și numărul invitaților.
Creșterile de prețuri din ultima perioadă afectează serios și costul unei petreceri de nuntă. Meniurile sunt mai scumpe, dar și florile și muzica costă mai mult, fie că vorbim despre un DJ sau o formație. Și fotografii au mărit tarifele. Anul acesta, o nuntă este cu cel puțin 20% mai scumpă decât anul trecut.
Multe scumpiri
Automat, odată cu creșterea cheltuielilor, s-a mărit și darul de nuntă. Oamenii au început să refuze invitațiile și merg la o nuntă, doar dacă au „obligație“. Din această cauză, evenimentele mari, cu sute de invitați, par să fi devenit istorie.
„În proporţie de 90%, la evenimentele pe care le organizăm, numărul de invitați este între 80 şi 100 de persoane. Doar în 10% dintre cazuri se depășește cifra de 100 de invitați“, explică un organizator de evenimente.
Prețul unui meniu de nuntă pleacă de 350 de lei de persoană și poate ajunge și la 800 de lei. Totul depinde de local și pretențiile mirilor. Pentru fotografiile de muntă și pentru un dj sau o formație, mirii mai scot din buzunar între 6.000 și 10.000 de de lei. Și florile s-au scumpit foarte mult. Un aranjament simplu pentru masă costă cel puțin 100 de lei, potrivit adevarul.ro.
Cât mai merge darul
Darul de nuntă a ajuns acum să fie cu 40% mai mare decât înainte în pandemie. Se spune că suma pe care o pune în plic fiecare persoană trebuie să fie cel puțin dublul meniului. O familie scoate din buzunar cel puțin 1.500 de lei. Trebuie să țineți cont însă și de celelalte cheltuieli de organizare, astfel că ar trebui să mai adăugați încă 200 de lei de familie. Darul minim la o nuntă este acum de 1.700 de lei pentru un cuplu.
Cifrele sunt valabile dacă sunteți simpli invitați. În București darul este și mai mare, cel puțin 1.000 de lei de persoană. Rudele mirilor dau un dar mai mare, care pleacă de 2.500-3.000 de lei de familie.