Cât se dă la botez în 2022. Bani în plic sau cadouri?

Cât se dă la botez în 2022. Bani în plic sau cadouri? Pensii. Sursa foto: Arhiva EVZ

Pandemia a încurcat planurile multor familii care aveau un eveniment important planificat, nuntă sau botez. Petrecerile au fost făcute în grupuri restrânse, așa că multă lume nu mai este acum la curent cu suma de bani care trebuie pusă în plic la un astfel de eveniment.

Înainte să stabilești câți bani să pui în plic la o nuntă sau un botez, trebuie să ai în vedere mai mulți factori. Darul pentru astfel de evenimente se calculează în funcție de localitatea în care se desfășoară botezul, pentru că prețul unui meniu este sigur mai mare în București decât într-un oraș din provincie, de exemplu. Apoi, contează și gradul de rudenie sau relația cu părinții bebelușului. Rudele și prietenii apropiați vor pune de fiecare dată o sumă mai mare de bani în plic.

Mai există și posibilitatea de a merge la eveniment cu partenerul sau partenera, dar și cu copilul. În acest caz, trebuie să luați în calcul că se vor consuma trei meniuri, deci darul se dublează sau triplează. Este importantă și locația unde se desfășoară evenimentul, dacă este un restaurant de lux sau un local normal. De cele mai multe ori, se ține cont și de programul artistic din seara petrecerii. Dacă la eveniment concertează o trupă live, multe persoane pun mai mulți bani în plic pentru acest aspect.

Ce poți oferi cadou la un botez, bani sau cadouri?

Trebuie să țineți cont și de veniturile dumneavoastră. Dacă aveți un salariu de 4.000 de lei lunar, ar fi chiar inconștient să puneți în plic jumătate din sumă. De obicei, pentru o petrecere de botez în București, care are loc într-un local normal, un cuplu va lăsa la masă undeva între 800 și 1.000 de lei. Evident, suma poate crește, în funcție de toate aspectele prezentate mai sus. În cazul în care nu puteți sau nu doriți să participați fizic la eveniment, le puteți trimite părinților bebelușului o sumă simbolică de bani sau un cadou, potrivit Radio Impuls.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cazul în care nu vrei să oferi bani, le poți face un cadou părinților. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să analizezi cu atenție personalitățile lor, ce le place, ce pasiuni au, ce interese au, dar și alte aspecte care ți-ar putea fi de ajutor în alegerea unui cadou inedit. În funcție de relația pe care o ai cu părinții copilului care va fi botezat, poți afla o mulțime de lucruri care îți pot fi de ajutor în alegerea cadoului.

Familia și persoanele apropiate oferă în dar de obicei obiecte utile și de care are nevoie orice părinte la început de drum. Printre acestea se numără: cărucior, scaun pentru mașină, scaun înalt pentru masă, chiar și obiecte de mobilier pentru camera copilului. Alte obiecte din această categorie sunt leagănele, țarcurile, pătuțurile, interfon sau videofon, accesorii pentru prepararea hranei, cum ar fi roboții de bucătărie, dar și accesorii pentru purtarea bebelușului, marsupiu, de pildă. De asemenea, hainele pentru bebeluș reprezintă un cadou ideal.