Creșteri pe toți indicii de la Bursa de Valori București în startul lunii februarie

Creșteri pe toți indicii de la Bursa de Valori București în startul lunii februarie

Creșteri pe toți indicii de la Bursa de Valori București în startul lunii februarie

Bursa de Valori București (BVB) este optimistă, având în vedere că la ședința deschisă marți (2 februarie 2020) s-au înregistrat tranzacții de 8,17 milioane de lei, după primele 30 de minute. Asta înseamnă 1,67 milioane de euro.

Care sunt cele mai importante evoluții? Conform datelor Bursei de Valori București:

  • Indicele principal BET era pe plus cu 0,39%, el arată evoluția celor mai lichide 17 companii.
  • Indicele BET-Plus era în creștere cu 0,38%, asta fiind evoluția celor mai lichide 37 de acțiuni BVB.
  • Indicele BET-XT a avut un avans de 0,44%, asta a fost evoluția celor mai lichide 25 de titluri.
  • Indicele BET-BK, ce este un reper al randamentului fondurilor de investiții în acțiuni, a crescut cu 0,70%.
  • Indicele BET-NG a fost mai mare cu 0,45%, el reprezintă evoluția celor 10 companii din domeniul energetic, al utilităților.
  • Indicele BET-FI a fost mai mare cu 0,57%, demonstrând evoluția SIF-urilor.

În aceea ce privește acțiunile de la Antibiotice, care au intrat la tranzacționare la Bursă, acestea au fost în scădere (de -0,95%). De asemenea, au fost în scădere și acțiunile de la Bittnet Systems București (cu -58%), dar și acțiunile de la Sphera Franchise Group (cu -0,68%).

Ne puteți urmări și pe Google News

Cele mai impresionante creșteri ale valorilor acțiunilor s-au observat la:

  • SIF Hoteluri SA (cu +14,78%)
  • Conted (cu +5,37%)
  • Condmag (cu +6,25%).

Creșteri pe toți indicii de la Bursa de Valori București

Comercianții probabil se întreabă care este cel mai bun loc pentru a face afaceri, având în vedere că există o mulțime de piețe disponibile pentru comerț. Fiecare piață necesită anumite cunoștințe și experiență, dar și atenție, strategii și disciplină. Iată care sunt cele mai importante dintre ele:

  • Piața Forex este cea mai mare din lume. Monedele sunt tranzacționate în perechi, existând multe combinații posibile. Comercianții vor investi în monede, care reprezintă un curs valutar.
  • Acțiuni – Este vorba despre cumpărarea și vânzarea acțiunilor unei companii. Se obține profit din diferențele de preț, din dividendele companiei.
  • Piața ETF – În acest caz este vorba despre fonduri (de un stoc de active) care pot fi gestionate automat și tranzacționate pe piețele publice. Acestea pot fi cumpărate și vândute rapid, la fel ca acțiunile. Pot fi și păstrate pe termen lung. ETF-urile permit unui comerciant să participe la alte piețe.
  • Piața de monede digitale sau criptomonede – Această piață se dezvoltă rapid, mereu apar noi criptovalute, poate oferi și venituri și pierderi mari.
  • Obligațiuni – Prețul lor depinde de Bursa de valori. Acestea sunt cumpărate în scopul de a obține o rată anumită a dobânzii.
  • Piața de mărfuri – La bursele de valori se pot tranzacționa tot felul de mărfuri (ulei, cereale și altele). Mărfurile atrag mulți investitori pe termen lung.
  • Piața metalelor (aur, argint, platină, metale de bază sau industriale) – Aurul este cea mai sigură investiție în ziua de azi, comparativ cu alte metale prețioase, cum ar fi argint, platină. Metalele prețioase reprezintă cel mai extins domeniu de oportunități pentru investitori, ele fiind folosite în diferite scopuri: artă, bijuterii, dispozitive medicale, dentare, electronice, etc.

În zilele noastre, există nenumărate oferte și aplicații de tranzacționare de la tot felul de brokeri, așa că alegerea unei variante optime poate reprezenta o provocare pentru un începător. Specialiștii ne spun că cel mai bun sfat pe care îl pot oferi debutanților este să înceapă cu un cont demo, care le va permite să se familiarizeze cu platforma, fără să investească nici un ban, dar nu înainte de a se documenta pe subiect: https://www.trusted-broker-reviews.com/ro/aflati-de-tranzactionare/.

Aceste piețe sunt ușor accesibile pentru comercianți, însă trebuie analizate cu atenție, pentru că au diverse plusuri și minusuri. Potrivit experților, în anul precedent a existat o creștere constantă a volumului cifrei de afaceri pe piețele valutare. Asta înseamnă o creștere a numărului de comercianți care deschid conturi la brokeri valutari și CFD.