Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete s-a majorat cu 8,9% la nivelul lunii ianuarie 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate marţi.

În marja perioadei ianuarie 2017 – ianuarie 2016, cifra de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 11,2%.

Datele INS relevă, totodată,  că, faţă de luna decembrie 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie brută, a înregistrat o scădere de 26,4%, în ianuarie 2017.

Valori negative ale afacerilor pe acest segment au fost consemnate în comerţul cu autovehicule (-34,9%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-15,6%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-14,5%). Pe de altă parte, creşteri s-au înregistrat la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+26,9%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-a diminuat cu 3,3% în prima lună a anului în curs, faţă de decembrie 2016, potrivit INS.