Evenimentul Zilei > Politica > Crește numărul bătrânilor abandonați în spitale la Brăila
Crește numărul bătrânilor abandonați în spitale la Brăila

Crește numărul bătrânilor abandonați în spitale la Brăila

De la începutul anului, 30 de bătrâni bolnavi au fost abandonați în spitalele din Brăila, potrivit Direcției de Asistență Socială.

Potrivit directorului Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Brăila, Nicoleta Oancea, situaţia este cu atât mai îngrijorătoare cu cât, pe parcursul anului trecut, au existat în total 45 de cazuri de acest gen, iar anul acesta, în doar patru luni, sunt deja 30 de situaţii de abandon în rândul bătrânilor.

'Remarcăm o creştere semnificativă a numărului cazurilor sociale ce necesită intervenţia autorităţii locale, de la 45 cazuri sesizate în cursul anului 2013, la 30 în primele luni ale acestui an. Pentru astfel de cazuri, am fost solicitaţi de Spitalul Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul de Psihiatrie. Sunt vârstnici fără venituri, cu o stare de sănătate precară şi care se află în imposibilitatea de a-şi asigura nevoile socio-medicale', a declarat Nicoleta Oancea, citată de Agerpres.

Directorul Direcţiei de Asistenţă a subliniat că sunt dese situaţiile în care persoanele abandonate în spitale prezintă boli psihice nediagnosticate şi nu vor să fie găzduite într-un centru rezidenţial.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: