Crema de zahăr ars ne aduce aminte de copilărie, iar acum este momentul să încercați această rețetă foarte simplă cu ingrediente puține dar grozav de gustoasă.
Crema de zahăr ars, o adevărată magie a copilăriei
Așadar, a sosit momentul să vă întoarceți în trecut experimentând această rețetă adorată de toată familia. Mai jos aveți pașii care trebuie urmați, lista cu ingrediente și modul de preparare. Din start vă spunem că este o rețeta ușoară și simplă care, în mod normal, nu ai cum să dai greș.
Pentru crema de zahăr ars aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru caramel: 200 gr zahăr tos Ingrediente necesare pentru cremă: 8 ouă, 200 gr zahăr tos, un praf sare, două plicuri zahăr vanilat și un litru lapte, cu grăsime minim 3.5%.
Cum se prepară rețeta copilăriei
Puneți o cratiță pe foc cu cele 200 de grame zahăr tos. Amestecați ușor, iar arunci când conținutul prinde o culoare aurie opriți focul. Nu uitați să lăsăți mai mult decât trebuie pe foc, pentru că caramelul va prinde un gust amărui și totodată se va arde.
Turnați caramelul într-o tavă rotundă, dar repede pentru a evita întărirea compoziției. Întindeți bine caramelul după ce ați tapetat bine tava și lăsăți așa până se răcește.
Partea a doua: Cu un mixer amestecați cele opt ouă, zahărul dar și cel vanilat. După aproape cinci minute, compoziția va deveni ca o cremă. Turnați laptele ușor amestecând în continuare cu mixerul da la viteză mică.
Crema de zahăr ars se prepară întâi la bain-marie
După ce crema s-a omogenizat bine de tot, turnați toată compoziția în tavă unde se află caramelul. Dacă s-a crăpat nu este o problemă, apoi așezați tavă într-un vas de yena și umpleți până la jumătate cu apă rece.
Crema de zahăr ars se prepară la mai întâi la bain-marie, nu direct în cuptor. Tava cu crema de zahăr ars se va încălzi ușor, pe măsură ce apă din tavă se încălzește la rândul ei. Atenție mare, apă nu trebuie să fiarbă, iar la fiecare 10 minute adăugați o cană de apă rece.
Se programează cuptorul la 160-180 de grade și puneți vasul de yena, pentru aproximativ 60 de minute. În caz că suprafață cremei prinde o culoare prea închisă, pentru a evita arderea, acoperiți tavă și vasul de yena cu o folie de aluminiu.
Scoateți vasul de yena și tavă cu crema din cuptor, dezlipiți marginile cremei apoi răsturnați pe un platou mai mare. Lăsăți crema să se răcească în jur de două ore, apoi o puteți servi.