Editura Evenimentul si Capital

Credeai c-ai să scapi? Viața la Curte

Autor: | | 3 Comentarii | 6687 Vizualizari

- Credeai ca-i să scapi, nu? Pușcărie scrie pe tine, doamnă, pușcărie. Procurorul ajunsese la pagina 376 a rechizitoriului și parcă nu-i ajungea hârtia pentru câtă furie adunase în el. Simțea nevoia să se răzbune, să-i pună în cap tot codul penal, ca să înțeleagă și ea că un procuror nu se refuză. Cine era ea? Păi era o femeie frumoasă care avusese ghinionul să fie anchetată de procurorul nostru. Ce făcuse ea? Dacă ar fi să ne luăm după actul de acuzare, era un infractor de temut. Procurorul recitea după fiecare frază cuvintele cu care îi construia rechizitoriul.

- Uite ce frumos sună: Astfel, ceea ce urma să constituie o anchetă facilă pentru organele de urmărire penală, s-a transformat într-un dosar de o complexitate rar întâlnită. Acest fapt s-a datorat acțiunilor inculpatei, care s-au îndreptat exclusiv către inducerea în eroare a organelor de anchetă, prin folosirea de metode și tehnici de natură a-l afecta emoțional pe procurorul de caz.

Anchetatorul nostru nu prea avusese noroc în viață. Eșuase în viața socială, nu avea prieteni, colegii îl evitau, nici măcar de un animal de companie nu reușise să se atașeze. În urmă cu doi ani părinții îi facuseră cadou un motan ca să aibă cu cine să-și împartă singurătatea. Îl asvărlise din greșeală pe fereastră, când scuturase o pătură în care bietul animal dormea. Despre viața lui sentimentală nu am prea multe a vă povesti. După o relație de dragoste ratată cu o colegă, capitulase în privința femeilor. Simțea chiar o repulsie față de ele, născută din propriile frustrări și defecte. În ultimii ani dusese lupte aprige cu greutatea, iar în cele din urmă pierduse bătălia.

O burtă flască îi atârna dizgrațios acoperindu-i catarama curelei, iar sânii care ieșeau triumfători prin cămasă ar fi făcut invidioasă orice femeie. Umbla mai mult nebărbierit ca să ascundă niște urme vechi, dar încă adânci de acnee juvenilă. Fuma mult, iar dinții galbeni cu margini întunecate trădau o igienă precară. Într-o zi i-a fost repartizată o plângere penală în care un individ se plângea de activitatea unui medic de familie. Îl acuza că ar fi emis un certificat fals pentru obținerea unui concediu de odihnă .

Medicul se numea Gina Popescu. Domnule procuror, vă rog să cercetați modul în care numitul Dumitrescu Vasile a obținut un concediu medical și a lipsit de la serviciu cinci zile. Din informațiile mele, medicul de familie a eliberat în fals acel certificat medical.

- Abuz în serviciu, fals, uz de fals, și-a spus procurorul citind plângerea.

A căutat în baza de date informații despre medicul reclamat și le-a găsit – doctorul Gina Popescu avea 37 de ani. Pe site-ul unei clinici i-a găsit chiar și fotografia. Părea drăguță. Era momentul să înceapă ancheta. Primul martor pe care l-a audiat a fost Vasile Dumitrescu, individul care obținuse cele cinci zile de concediu medical. Omul nici nu-și mai amintea întâmplarea. Venise la parchet extrem de temător. Cum lucra într-un minister destul de important, se gândea că citarea are legătură cu vreun contract pe care îl semnase.

- Să vin cu avocat? L-a întrebat pe procuror.

- La mine avocații nu au ce să caute cu martorii. Veniți singur.

- Am înțeles, a răspuns Vasile Dumitrescu înghițindu-și nodul din gât.

A doua zi, la nouă dimineața, jura în fața procurorului că va spune adevărul.

- Hai să vă spun de ce vă aflați aici. În urmă cu patru luni ați lipsit de la serviciu cinci zile. Vă amintiți? Omul scormonea prin amintiri, dar nu reușea să ajungă acolo unde voia procurorul.

- Îmi pare rău, dar nu mai știu. Dați-mi mai multe detalii.

- Ați fost bolnav și ați cerut un concediu medical. Vă sună cunoscut ?

Vasile Dumitrescu a răsuflat ușurat. Doar despre atâta lucru era vorba ?

A răspuns relaxat :

- Desigur. Am avut niște probleme cu spatele și nu m-am putut ridica din pat.

- La cine ați apelat ca să obțineți concediul medical ?

- La doctorul meu de familie. - Cum se numește ? Trebuie să vă smulg cuvintele.

- Doamna doctor Popescu Gina. Dânsa cunoaște foarte bine problema mea. În urmă cu cinci ani am avut un accident rutier și de atunci am dureri mari la coloana vertebrală. Știți, niște prolapsuri, o hernie.

- Nu mă interesează problemele dumneavoastră medicale. Vreau să știu cum v-a eliberat certificatul pentru concediul medical.

- Păi am sunat-o și i-am spus că nu mă simt bine.

- Și ce v-a răspuns ?

- M-a întrebat câte zile de concediu doresc și mi-a prescris și o rețetă.

- Care a fost diagnosticul ?

- Nu-mi amintesc exact, dar ceva legat de hernie de disc.

Întrebările procurorului veneau în cascadă, convins fiind că acest mod de a ancheta îl va speria pe martor.

- Ați fost examinat de medicul de familie ?

- Da, m-am dus la cabinet a doua zi.

- Parcă spuneați că nu vă puteați mișca.

- Trebuia să merg, așa stabilisem cu doamna doctor.

- Dacă ați ieșit din casă, teoretic puteați merge și la serviciu, nu? Martorul se blocase și privea speriat :

- Nu am făcut nimic rău, vă jur. Chiar nu mă simțeam bine.

LIVE VIDEO Romania-Franta SE JOACA ACUM! Pentru SEMIFINALE EURO U21

Pagina 1 din 2


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Tag-uri: viata la curteStirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI