Evenimentul ZileiMondenCreatorul serialului de succes Netflix „Squid Game”, declarat „cea mai strălucită minte coreeană din anul 2021”. Anunț spectaculos

Creatorul serialului de succes Netflix „Squid Game”, declarat „cea mai strălucită minte coreeană din anul 2021”. Anunț spectaculos

Creatorul serialului de succes Netflix „Squid Game”, declarat „cea mai strălucită minte coreeană din anul 2021”. Anunț spectaculos
Siteul de știri guvernamental Korea.net l-a numit pe Hwang Dong-hyuk, creatorul și regizorul serialului de succes Netflix „Squid Game”, „cea mai strălucită minte coreeană din 2021”. Lansată în septembrie, drama menționată este prima din Coreea care se află în fruntea topurilor globale ale gigantului de streaming, unde a rămas pe locul 1 pentru un record Netflix de 47 de zile.

Personalul portalului guvernamental korean.net l-a selectat pe Hwang Dong -hyuk dintre șapte nominalizați pentru această onoare, în funcție de numărul de articole pe care l-a produs în acest an.

“A fost nevoie de mai mult de 10 ani pentru ca Hwang Dong-hyuk să creeze Squid Game, dar i-au trebuit doar 17 zile și 111 milioane de fani la nivel mondial pentru a face din Jocul Calamarului cel mai mare succes al său”, scria Netflix pe pagina sa oficială.

„A fost atât de multă presiune, atât de multă cerere și atât de multă dragoste pentru al doilea sezon. Așa că aproape că simt că nu ne rămâne de ales!” Asta a spus la o proiecție și la o sesiune întrebări și răspunsuri pentru spectacolul din Los Angeles pe 8 noiembrie. Hwang a mai dezvăluit că actorul principal Lee Jung-jae va reveni în sezonul viitor. Hwang Dong-hyuk a spus că se discută cu Netflix despre sezoanele 2 și 3. Sezonul 2 a fost anunțat oficial luna trecută, iar producția sezonului 3 este, de asemenea, în curs de a fi accelerată.

„Squid Game” a devenit rapid una dintre cele mai de succes seriale de pe Netflix după lansare. A fost pe primul loc în topul celor mai populare 10 emisiuni Neflix timp de săptămâni în diverse țări. Potrivit datelor achiziționate de Bloomberg, „Squid Game” va crea o valoare estimată la 891 de milioane de dolari pentru Netflix.

Debutând cu filmul „My Father” în 2007, regizorul Hwang a atras atenția pentru intrigile sale originale și producțiile de înaltă calitate prin filme precum „Silenced” (2011) și „The Fortress” (2017). Prin „Squid Game” și-a marcat debutul atât pe platforma OTT, cât și în realizarea unui serial TV.

Presa străină l-a laudat pe regizor

El a fost nominalizat la „Bloomberg 50” din acest an de către serviciul de știri din SUA și onorat drept „Asiatic al anului 2021” de către Straits Times of Singapore.

Bloomberg a numit „Squid Game” cel mai popular program TV din istoria Netflix, în timp ce cotidianul din Singapore a spus: „Serialul Netflix creat de domnul Hwang a apărut ca mai mult decât o simplă emisiune de televiziune. A dus influența culturală globală a Coreei de Sud – deja ridicată – la nivelul următor.”

O astfel de popularitate și aprecieri aprinse pe 13 decembrie i-au adus seriei trei nominalizări la Globul de Aur din SUA: cel mai bun serial dramă, cel mai bun actor de televiziune – serial dramă (Lee Jung-jae) și cel mai bun actor în rol secundar – televiziune (O Yeong-su). )

Min Yea-Ji, scriitor de limbă germană la Korea.net, a spus: „Jocul calmarilor este un film grozav care demonstrează atât calitatea cinematografică, cât și popularitatea filmelor coreene.” Scriitorul în limba vietnameză Park Hye Ri a spus: „Este prima dramă coreeană care realizează o astfel de realizare uriașă pe piața over-the-top (OTT)”. Iar scriitorul de limbă franceză Jung Joo-ri a spus: „Hwang este creatorul celui mai popular serial din acest an”.

Ceilalți nominalizați au fost actorul Lee Jung-jae din „Squid Game”; Actorul „Minari” Youn Yuh-jung, primul coreean care a câștigat un Oscar pentru actorie în istoria filmului de 102 ani a națiunii; vedeta voleiului, Kim Yeon-koung, care a condus echipa națională de volei feminin într-un loc în semifinale la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo 2020; atacantul vedetă și căpitanul echipei naționale de fotbal Son Heung-min; și senzații K-pop BTS și BLACKPINK.

 


Accesează: