Evenimentul Zilei > Social > Craiova: ANAF a publicat lista RUŞINII. Persoane fizice cu datorii de milioane de lei
Craiova: ANAF a publicat lista RUŞINII. Persoane fizice cu datorii de milioane de lei

Craiova: ANAF a publicat lista RUŞINII. Persoane fizice cu datorii de milioane de lei

Peste 2.400 de persoane fizice din Dolj care datorează impozite și taxe statului figurează pe ultima listă dată publicității de ANAF. Recordul îl deține o persoană care are de dat la Fisc 6,3 milioane de lei. Cum a ajuns la o asemenea datorie? În plus, statul îi publică pe „lista rușinii“ chiar și pe cei cărora le datorează bani, în sensul că are să le ramburseze TVA.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a continuat să publice „lista rușinii“ pe site-ul instituției, unde sunt date publicității sute de mii de nume ale debitorilor – persoane fizice care datorau impozite și taxe către Fisc.

Record la datorii, pe persoană fizică

Conform datelor de la Fisc, cea mai mare sumă pe care o datorează o persoană fizică din Dolj bugetului consolidat este de 6,3 milioane de lei. Conform Fiscului doljean, este vorba despre o persoană care a avut activități ca dezvoltator imobiliar. Cea de-a doua datorie către stat, în ordinea mărimii, îi aparține unei persoane care practică „activități sportive“, conform Fiscului, și datorează bugetului 3,76 milioane de lei. În topul marilor datornici, figurează pe „lista rușinii“ și un notar, care a întârziat plata la stat a 1,85 milioane de lei.

Fiscul susține că a procedat conform legii pentru executarea silită a debitorilor. „Pentru recuperarea debitelor cu care figurează persoanele fizice din cadrul AJFP Dolj în lista publicată pe site a contribuabililor cu debite restante s-a procedat la aplicarea tuturor măsurilor de executare silită prevăzute de Legea 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală, prin întocmirea de somații, titluri executorii, popriri, sechestre“, titrează gds.