Țările în care este interzis Crăciunul. Magia sărbătorilor nu există aici

Țările în care este interzis Crăciunul. Magia sărbătorilor nu există aici. Sursa foto Dreamstime

Crăciunul este interzis în anumite țări de pe glob. În aceste state, nu vine Moș Crăciun, oamenii nu au voie să împodobească bradul, să meargă la colindat sau să cumpere artificii.

Există unele țări în care Crăciunul este interzis și în care oamenii nu au voie să-l aștepte pe Moș Crăciun sau să împodobească bradul. Cei care nu respectă legea riscă să fie aspru pedepsiți. De exemplu, oamenii din Coreea de Nord nu știu ce înseamnă magia sărbătorilor de iarnă. Nici în Arabia Saudită nu este diferit.

Coreea De Nord nu sărbătorește Crăciunul

Crăciunul în Coreea de Nord nu a mai fost sărbătorit din 1948, când statul a început să impună pedepse drastice pentru cei descoperiți sărbătorind această ocazie. Cum autoritățile doresc ca loialitatea cetățenilor să aparțină exclusiv familiei Kim, Crăciunul, cât și religia în general, a devenit o problemă pentru regimul din Coreea de Nord.

Arabia Saudită

Nici în Arabia Saudită nu se sărbătorește Crăciunul. Legislația din această țară interzice „expunerea vizibilă” a însemnelor religioase de Crăciun. Și sărbătorile Sfântul Valentin și Halloween sunt interzise în Arabia Saudită.

Țările în care este interzis Crăciunul. Sursa foto Dreamstime

Tajikistan

Acest stat micuț din spațiul ex-sovietic, de la granița de nord a Afganistanului, a luat o serie de măsuri severe, pentru a păstra caracterul secular al societății sale. Imaginea lui Moș Crăciun este interzisă. Oamenii nu au voie nici să facă brad de Crăciun sau să cumpere artificii, potrivit euroweeklynews.com.

Crăciunul, una dintre cele mai vechi sărbători creștine

Sărbătoarea Nașterii Domnului se ține pe 25 decembrie și se continuă cu încă două sărbători ortodoxe pe 26 și 27 decembrie, în fiecare an. În trecut, creștinii nu celebrau nașterea Domnului pe data de 25 decembrie, pentru că ei credeau că aceasta a avut loc în septembrie, odată cu Rosh Hashanah (sărbătoare din calendarul iudaic).

În anul 264, Saturnaliile au picat pe 25 decembrie, iar împăratul roman Aurelian a proclamat această dată ca fiind festivalul naşterii invincibilului Soare. Aproape 100 de ani mai târziu, papa Iuliu I a specificat pentru prima dată oficial data naşterii lui Iisus ca fiind 25 decembrie. Cel care a desemnat oficial data de 25 decembrie să fie celebrat Crăciunul a fost Împăratul Constantin cel Mare, în anul 325.