Cozmin Gușă comentează dezvăluirile făcute de Dragomir: „Acționează din frustrare”

Cozmin Gușă comentează dezvăluirile făcute de Dragomir: „Acționează din frustrare”

Consultantul politic Cozmin Gușă a declarat, în direct, la Realitatea TV, referitor la dezvăluirile lui Daniel Dragomir, că fostul colonel SRI a acționat din frustrare.

Daniel Dragomir a dezvăluit că jurnaliștii Dan Tapalagă, Dan Turturică şi Sorina Matei ar fi „uneltele” lui Florian Coldea. Dezvăluirea a fost făcută într-o emisiune TV.

"După părerea mea domnul Dragomir a ratat şi o să explic şi de ce. Abordarea lui, dacă s-ar referi la excesele sistemului, şi dacă nu ar fi fost făcută în mod public, pentru că avea posibilitatea să meargă la comisia de specialitate să discute aceste lucruri, şi ar fi încercat să rezolve fără presiune publică aceste deficienţe, excese ale sistemului, care au existat şi poate încă mai există. Eu nu îl cunosc pe domnul Dragomir, am auzit că este un băiat inteligent. Dar dacă tot este un băiat inteligent şi a tot repetat cuvântul unealtă cu referire la jurnalişti, eu îl invit să se uite în oglindă să vadă dacă nu cumva oglinda i-ar sugera cuvântul unealtă şi în ceea ce priveşte figura sau atitudinea sa. Pentru că dacă oglinda i-ar sugera cuvântul unealtă şi aceste luări de poziţii ale sale vor fi lovite de lipsă de credibilitate", a spus Cozmin Guşă.

Cozmin Gușă a mai precizat că cei trei jurnaliști despre care a vorbit fostul colonel SRI sunt niște oameni care, din punct de vedere profesional nu li se poate reproșa nimic.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Toţi trei sunt jurnalişti profesionişti, acestor oameni nu li se poate reproşa nimic. De când îi cunosc şi îi cunosc de vreo 20 de ani, am o relaţie de apropiere cu Sorina Matei şi Dan Turturică, despre Dan Tapalagă am o părere proastă ca om, dar asta nu înseamnă că nu îl pot aprecia ca jurnalist şi am o părere proastă şi din calitatea lui de fost consilier a Monicăi Macovei, apropo de arhiva SIPA şi de acţiunile care au avut loc acolo, dar nu înseamnă că în faţa acestor aşa-zise mari dezvăluiri a lui Dragomir trebuie să criticăm colegii de presă care s-au mişcat profesionit. Nu am auzit despre niciunul dintre ei să pretindă bani contra servicii, să execute acţiuni contra convingerilor profesionale pentru că hai să punem o întrebare retorică: Care este acuza? Că au militat mereu împotriva corupţiei sau a exceselor administrative? Au preferat cateodată o tabără, apropo de Tapalagă şi Monica Macovei, da. Sau care ar fi acuza, că s-ar fi întâlnit cu şefi de servicii? Haideţi să fim serioşi. Eu m-am întâlnit cu şefi se servicii în toată cariera mea de jurnalist. Dan Andronic s-au întâlnit cu şefi de servicii, Mihai Gâdea, Rareş Bogdan, Radu Tudor, pot să dau nume de jurnalişti de la toate trusturile din noua generaţie şi din vechea generaţie. Ion Cristoiu nu s-a întâlnit cu şefi de servicii? Cristian Tudor Popescu, Horia Alexandrescu, Sorin Roşca Stănescu? Asta este meseria unui jurnalist ca în condiţii de confidenţialitate pentru a înţelege mult mai bine fenomenele şi pentru a se raporta la interesele României, în toată lumea, să se întâlnească şi cu şefii de servicii secrete", a mai spus consultantul politic.

Cozmin Gușă a mai punctat că acești jurnaliști ar fi putut puși sub învinuire în măsura în care ar fi existat o legătură de cauzalitate între sarcinile primite și încălcarea deonotologiei jurnalistice de a acționa împotriva altor persoane.

"Domnul Dragimir nu a probat acest lucru şi nu face altceva decât să spună poveşti şi să arunce o anatemă asupra unor oameni care şi-au făcut meseria spre disperarea unora sau spre simpatia altora într-un mod corect. Deci, domnul Dragomir dacă nu este o unealtă acţionează, după părerea mea, din frustare şi ales nume comune ale unor jurnalişti anti-corupţie, toţi trei pro-americani care s-ar opune unor planuri de reabilitare publică a unor oameni vinovaţi. Pentru că noi vorbim despre o majoritate vinovată care se victimezează, care are nevoie de oameni ca domnul Dragomir care să prezinte nişte taine din sistem. Eu aş fi de acord să le prezinte dar ar fi mult mai inteligent din partea dânsului să nu o facă în faţa presei, ci într-un cadru organizat. Dar arucând anatema asupra muncii unor jurnalişti fără să aducă dovezi că au fost unelte şi nu au acţionat din convingere asta deja îl arată într-o postură proastă, iar jurnaliştii care acceptă fariseii astăzi îi acuză pe cei trei şi ei să se uite în oglindă", a mai precizat Cozmin Gușă.