Evenimentul Zilei > Politica > Cozmin Gușă, dezvăluiri despre Dan Barna. Sondaje manipulate și capcana rezerviștilor
Cozmin Gușă, dezvăluiri despre Dan Barna. Sondaje manipulate și capcana rezerviștilor

Cozmin Gușă, dezvăluiri despre Dan Barna. Sondaje manipulate și capcana rezerviștilor

Manipularea pusă la cale de USR are ca scop săderea presiunii pe Dan Barna, arată consultantul Cozmin Gușă. Acesta spune că actuala campanie electorală nu ține cont de evenimentele neprevăzute precum sondajele de opinie, dublate de jocul rezerviștilor din servicii.

Consultantul politic Cozmin Gușă arată că „este o capcană a rezerviștilor care aruncă pe piață faptul că este asistat să manipuleze rezultatele sondajelor și să inducă o stare de comoditate la nivelul PSD și liniște la nivel de PNL”.
Cozmin Gușă a făcut o analiză, la Realitatea TV în care arată această campanie electorală pentru prezidențiale „este bine structurată tehnologic, dar are o manifestare care nu ține cont de lebedele negre, adică evenimente neprevăzute”.

„Un astfel de eveniment este acest joc al instituțiilor de sondare, dublat de un sondaj intern al USR, care, practic se predă, am aflat cam când candidatul Barna a căzut total sub dezvăluirile Rise Project și practic n-ar mai conta și nu s-ar mai califica în turul doi, asta e o lebădă neagră pe care eu o observ”, a precizat consultantul politic.
În opinia sa, „actuala campanie electorală este una terna, dar nu și în subteran”.

„Dăncilă e la mare distanță de Iohannis, Barna e sub Viorica, undeva pe la 13-14% iar Dăncilă are 17%, dar nu îi dăunează pentru că nu se calculează efectul dispora. Sunt votanții foarte tineri, care se mobilizează azi pentru candidatul Dan Barna, efectul calculat este oriunde între 2,5 și 5 la suta în favoarea lui Dan Barna, suficient ca să treacă peste Dăncilă, pentru ca să intre în turul doi cu Iohannis”, a adăugat Cozmin Gușă.

El a mai pounctat pe un aspect extrem de important: capcana rezervișilor.

„Este o capcană a rezerviștilor care aruncă pe piață faptul că este asistat să manipuleze rezultatele sondajelor și să inducă o stare de comoditate la nivelul PSD și liniște la nivel de PNL. Dar nu este așa, pentru că, în ciuda acestor dezvăluiri, care îl fac pe Barna din categoria penalilor, acolo nucleul dur a rămas mobilizat pentru schimbare, e Dan Barna apt pentru asta, dar nu e bazat pe nimic, dar așa e viața!”, susține Gușă.

Cosultantul a mai adăugat că „acest gen de manipulare a sondajelor și prezentare publică e să scadă presiunea pe Barna, să para cu șansa 3-4 așa încât să nu mai apară dezvăluiri despre el, care să sensibilizeze electoratul propriu”.
„Apele sunt tulburi, nu se vede fundul, în acest moment această manipulare pusă la cale de USR este de natură să linșitească într-un mod nereal structura PNL sau PSD”, a conchis Cozmin Gușă.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: