Evenimentul Zilei > Actualitate > Covor de țigări de contrabandă într-un Mitsubishi Shogun la Sighetu Marmației
Covor de țigări de contrabandă într-un Mitsubishi Shogun la Sighetu Marmației

Covor de țigări de contrabandă într-un Mitsubishi Shogun la Sighetu Marmației

Cu ocazia unei acțiuni de combatere a contrabandei cu țigarete în zona de responsabilitate, polițiștii de frontieră ai sectorului Brodina, județul Maramureș au depistat un autovehicul burdușit cu țigarete, împotmolit în noroi. Pe lângă baxurile cu țigări așezate pe bancheta din spate, polițiștii de frontieră au descoperit că individul își mochetase autovehicolul cu pachete de țigări de contrabandă.

În jurul orei 14.25, un echipaj mobil al poliției de frontieră al Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației a observat, în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Nisipitu, un autoturism de teren, marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, abandonat. Din primele verificări, în autoturism au fost observate mai multe colete cu țigări, fapt pentru care acesta a fost dus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 7.370 pachete, marca Marble, în valoare de 86.229 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Autoturismul folosit la contrabandă, în valoare de 4.500 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor. În ultimele 24 de ore polițiștii de frontieră maramureșeni au desfășurat mai multe acțiuni in vederea combaterii contrabandei cu ţigări, în urma cărora au descoperit şi confiscat 13.500 pachete țigări, în valoare de aproximativ 150.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.