Covid-19. Vaccinul BioNTech va fi importat în China

TRATAMIENTO ANTIENVEJECIMIENTO

Vaccinul companiei germane BioNTech, produs în colaborare cu americanii de la Pfizer, a primit deja autorizații de introducere pe piață în mai multe țări, inclusiv Marea Britanie și Statele Unite, unde a început deja să fie inoculat.

Compania chineză FosunPharma va importa cel puțin 100 de milioane de doze de vaccin german BioNTech împotriva noului coronavirus, anul viitor, chiar dacă Beijingul își dezvoltă propriile vaccinuri anti Covid-19.

Vaccinul companiei germane BioNTech, produs în colaborare cu americanii de la Pfizer, a primit deja autorizații de introducere pe piață în mai multe țări, inclusiv Marea Britanie și Statele Unite, unde a început deja să fie folosit.

Laboratoarele chineze lucrează, de asemenea, la vaccinuri experimentale care au început să fie distribuite pe scară largă în țară celor mai expuse persoane, dar fără să fi primit încă în mod oficial undă verde de la autorități pentru comercializare, scrie La Presse.

Într-un comunicat de presă adresat, miercuri, Bursei de Valori din Hong Kong, FosunPharma precizează că BioNTech îi va oferi „nu mai puțin de 100 de milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului pentru China continentală în 2021”.

FosunPharma va plăti 250 de milioane de euro cu titlu de pentru furnizarea a 50 de milioane de doze, se precizează în respectivul comunicat.

Cele două grupuri vor împărți profiturile din vânzarea vaccinului în China continentală, precum și în Hong Kong și Macao, până la două treimi pentru Fosun și o treime pentru BioNTech.

FosunPharma este o filială a conglomeratului diversificat Fosun International, care deține în special Club Med.

China, unde epidemia a izbucnit la sfârșitul anului trecut, a investit puternic în dezvoltarea vaccinurilor, președintele Xi Jinping promitând să  facă  din ele „un bun public mondial”.

Capitala Emiratelor, Abu Dhabi, a început luni să-și vaccineze locuitorii cu vaccinul chinezesc Sinopharm.

China are în prezent patru vaccinuri în etapele finale de testare. Au fost efectuate mai multe teste de către laboratoarele chineze în mai multe țări, inclusiv Brazilia, Emiratele Arabe Unite și Turcia.

În Peru, studiile cu vaccin Sinopharm au fost suspendate după ce au fost detectate probleme neurologice la un voluntar.

Luni, agenția braziliană de reglementare a sănătății (Anvisa) a declarat că China a folosit criterii „netransparente” pentru a acorda aprobarea de urgență a comercializării unui alt vaccin, CoronaVac,  al laboratorului Sinovac.

În trecut, industria farmaceutică chineză a fost pusă în discuție în urma unor scandaluri privind vaccinuri contrafăcute.