Evenimentul Zilei > International > Covid-19. Record de noi cazuri în India. Taj Mahal, închis
Covid-19. Record de noi cazuri în India. Taj Mahal, închis

Covid-19. Record de noi cazuri în India. Taj Mahal, închis

Principala atracție turistică a Indiei, Taj Mahal, va rămâne închisă, au anunțat duminică autoritățile locale, în timp ce țara a înregistrat un vârf al cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Ministerul indian al Sănătății a raportat puțin sub 25.000 de cazuri noi de infectări și 613 decese cauzate de coronavirus în 24 de ore, cea mai mare creștere zilnică de la începutul pandemiei în această țară, la sfârșitul lunii ianuarie.

Acest record de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 apare într-un moment în care capitala Indiei începe să trateze pacienții dintr-un centru spiritual transformat într-un loc gigantic de izolare și într-un spital cu 10.000 de paturi, multe dintre ele fiind fabricate din carton.

Această neobișnuită unitate, care are dimensiunea a aproximativ douăzeci de terenuri de fotbal, va trata pacienții ce prezintă simptome ușoare.

Guvernul de la New Delhi este îngrijorat însă îngrijorat că jumătate de milion de persoane vor fi infectate, până la sfârșitul lunii iulie.

În urma acestei creșteri record de infectări, bilanțul cazurilor cu coronavirus se ridică la peste 673.000 de infectări și la cel puțin 19.268 de decese.

Autoritățile din orașul Agra (nordul țării) au anunțat că celebrul Taj Mahal va rămâne închis pentru vizitatori, în timp ce guvernul national își dăduse, săptămâna trecută, acordul pentru redeschiderea palatului, închis de la jumătatea lunii martie.

„Taj Mahal (…) este o zonă de izolare”, potrivit unui document al autorităților din Agra, publicat duminică seara.

„Zonele de retenție” sunt stabilite atunci când rata infecției este ridicată. Toate activitățile, cu excepția serviciilor esențiale, sunt oprite.

În încercarea de a stopa criza economică, măsurile de izolare implementate în India de la sfârșitul lunii martie au fost treptat eliminate.

Cu toate acestea, școli, metrou, cinematografe, săli de sport și piscine rămân închise în această țară de 1,3 miliarde de locuitori, iar zborurile internaționale s-au oprit.

Cele mai afectate orașe sunt Bombay (vest), New Delhi (nord) și Chennai (sud-est).

Guvernul indian susține că face față crizei sanitare, dar criticii susțin că în țară se efectuează foarte puține teste pentru Covid-19, bilanțul real al cazurilor fiind, prin urmare, necunoscut.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: