Evenimentul Zilei > Actualitate > Covid-19 a lovit din plin la IPJ Timiș. Zeci de polițiști, infectați
Covid-19 a lovit din plin la IPJ Timiș. Zeci de polițiști, infectați

Covid-19 a lovit din plin la IPJ Timiș. Zeci de polițiști, infectați

Numărul persoaneloe depistate pozitiv cu noul coronavirus a crescut considerabil în județul Timiș.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate încă șase teste pozitive, numărul total al celor infectați ajungând sâmbătă la 22.

Simptomele au început să apară în rândurile polițiștilor încă din urmă cu câteva zile. Mai mulți oameni ai legii s-au simțit rău, iar în urma testului rezultatul a fost pozitiv. Vineri, 16 dintre angajații IPJ Timiș erau confirmați ca având virusul, iar sâmbătă numărul lor a ajuns la 22. Dintre aceștia, patru sunt internați în spital.

Alți 13 oameni ai legii se află în izolare după ce au avut contact direct cu colegii lor bolnavi, au confirmat reprezentanții IPJ Timiș pentru TION.ro.

„La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș sunt testați pozitiv cu noul Coronavirus 22 de polițiști, iar 13 se află în izolare la domiciliu. Dintre aceștia, 16 polițiști testați pozitiv și 4 polițiști aflați în izolare sunt din cadrul Serviciului Rutier, care are un efectiv de 48 de polițiști.

Precizăm ca Serviciul Rutier își desfășoară activitatea fără sincope. Pe lângă polițiștii rutieri din Timișoara, pot desfășura activități pe linie rutieră și polițiștii de ordine publică, cu aviz de poliție rutieră. Spațiile unde își desfășurau activitatea polițiștii diagnosticați au fost igienizate”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Alte trei localități, pasibile de carantină

După ce Făgetul a ieșit din carantină, Comitetul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției a solicitat DSP Timiș să facă o analiză privind eventuala carantină zonală în Jebel, Margina și Satchinez, având în vedere creșterea numărului de infectări, mai anunță sursa citată.

În ceea ce privește evoluția situației epidemiologice la Făget și a satelor aparținătoare: Temerești, Bichigi, Colonia Mică, de la momentul ridicării carantinei zonale până în prezent, a reieșit faptul că numărul de infectări a scăzut sub 3 la mia de locuitori (2,91). „Direcția de Sănătate Publică nu a recomandat renunțarea la măsurile suplimentare de protecție (care s-au luat în precedenta ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență), dar nici nu a solicitat luarea altor măsuri suplimentare”, transmite Prefectura Timiș.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: