România este pregătită să ia startul la cea de-a 31-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară, ce se vor desfășura în perioada 5-21 august, la Rio de Janeiro.


Prestigioasa întrecere se va desfășura în Brazilia, iar pentru acest eveniment, peste 101 de sportivi români sunt pregătiți să cucerească „Țara Cafelei”. Însă, în ceea ce privește purtătorul drapelului României la ceremonia de deschidere a Olimpiadei, Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) este obligat să aleagă de pe mai multe „fronturi”.

EVZ a stat de vorbă cu Alin Petrache, președintele COSR, iar acesta ne-a mărturist care ar fi, în acest moment, variantele portdrapelului. „«Bătălia» nu se va da doar între Cristina Neagu și Simona Halep. De ce să nu luăm în calcul și echipa feminină de spadă a României, pe Andreea Chițu și pe Alin Moldoveanu? Cu toții sunt sportivi emblematici ai țării și fiecare dintre ei merită în egală măsură să ducă ducă tricolorul în fruntea delegației noastre la Rio”, a opinat Petrache.

Totuși, cele mai mari șanse ar fi de partea Cristinei Neagu, care a fost recent aleasă cea mai bună handbalistă a lumii în 2015, dar și cea mai bună marcatoare a Campionatului Mondial de anul trecut.

Halep se teme de virusul Zika

Simona Halep nu a strălucit, ce-i drept, în acest sezon. Cu doar un titlu câștigat la Madrid Open, constănțeanca poate fi o nouă reprezentantă a „Sportului Alb” ca portdrapel, după ce Horia Tecău a condus delegația noastră la Jocurile Olimpice de la Londra (2012). Însă, nu e exclus ca Halep să zică „pas” participării la JO, de teama virsului Zika. Echipa feminină de spadă a României poate fi la rându-i aleasă, datorită aurului mondial cucerit în 2010, argintului la Mondiale în 2015, iar în urmă cu o săptămână s-a întors cu bronzul de la Europene. Judoka Andreea Chițu, vicecampioană mondială în 2014 și 2015, și campioană europeană în 2012 și în 2015 la categoria 52 kg, face parte din propunerile COSR. Portdrapelul ar mai putea fi și Alin Moldoveanu, campion olimpic la tir la Jocurile Olimpice de vară din 2012. Delegația României va pleca la Rio în 5 etape, primul lot – pe 24 iulie, iar ultimul – pe 7 august.