Evenimentul Zilei > Politica > Coșmarul lui Ponta: Eticheta de „turnător”
Coșmarul lui Ponta: Eticheta de „turnător”

Coșmarul lui Ponta: Eticheta de „turnător”

Fostul premier Victor Ponta se plânge că președintele PSD, Liviu Dragnea, duce împotriva sa o campanie în care încearcă să îi pună eticheta de „turnător”.

„Mă acuză că m-am dus ca martor la DNA. Am fost citat legal. Ce era să fac? Să fug în pădurile Teleormanului?”, a declarat Ponta, miercuri seară, la TVR1. El a apreciat că toată campania lui Dragnea împotriva sa este un „bullshit”. „Dacă mâine vă cheamă la DNA ca martor, vă duceţi?”, l-a întrebat Ponta pe realizatorul emisiunii. „Da”, a răspuns acesta. „Turnătorule!”, i-a zis Ponta, pentru a-și demonstra punctul de vedere.

„Și el știe despre mine”

Povestea a început în luna septembrie, când Ponta a dat declarații la DNA, în calitate de martor. „Era cu mâna pe sus, ca la clasă, să-l cheme la DNA să pună nişte lucruri”, l-a acuzat Dragnea. „Nu am fost să îl dau în gât că, dacă voiam, o făceam. Şi el ştie despre mine şi eu despre el”, a reacționat Ponta, la acea vreme, la TVR 1. După ce DNA a deschis un nou dosar penal pe numele lui Liviu Dragnea, în baza unei sesizări a OLAF, Ponta a scris pe Facebook că asta demonstrează că el nu este turnător. „Când am cerut eu să fiu martor și am mers la ÎCCJ în dosarul Referendumul să spun că Dragnea e nevinovat nu mai eram tradator sau turnator?”, a zis fostul lider PSD. „Membrii si votanții PSD care încă mă mai respectă pot acum să fie liniștiți – tot ce a spus Dragnea despre mine sunt minciuni ordinare”, a adăugat el.