Liber la corvete! Plângerea din instanță a fost retrasă

Liber la corvete! Plângerea din instanță a fost retrasă

Procesul prin care Șantierul Naval Constanța a dat în jude cată Guvernul și MApN, cerând anularea HG 48/2018, privind Programul de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”, a încetat la cererea reclamantului.

Conducerea SNC dorește, astfel, să deblocheze achiziția corvetelor, MApN condiționând anunțarea câștigătorului de finalizarea procesului, deși acțiunea în instanță nu presupunea întreruperea procedurilor de desemnare a contractantului. Cererea de renunțare la procesul în contencios administrativ a fost depusă, ieri, la Curtea de Apel Constanța, de către Șantierul Naval Constanța, a confirmat, pentru EVZ, directorul SNC, Radu Rusen.

„Din punctul nostru de vedere, acțiunea în instanță nu trebuia să întrerupă procesul de achiziție. Și dacă toată lumea a zis că din cauza acestui proces stagnează achiziția, până la urmă s-a hotărât să nu mai fie o piedică acest proces. În 20 februarie, la termenul de judecată stabilit de Curtea de Apel se va constata doar că ne-am retras acțiunea”, a precizat Radu Rusen. În cauză, Șantierul Naval Constanța, ca parte la „Asocierea dintre Naval Grup Franța și Șantierul Naval Constanța S.A.”, solicitase, în luna octombrie 2018, anularea HG 48/2018, act normativ care fun damentează derularea pro cedurii de achiziție pentru proiectul MApN, Corveta Multifuncțională.

În cursa pentru dotarea Forțelor Navale Române cu patru cor vete multifuncționale, proiect în valoare de 1,6 miliarde de euro, au fost acceptate companiile Naval Group din Franța, în asociere cu Șantierul Naval Constanța, olandezii de la Damen, care în România au șantiere la Galați și Mangalia, și italienii de la Fincantieri.

Ne puteți urmări și pe Google News