Coronavirus. Războiul Chinei împotriva adevărului

Coronavirus. Războiul Chinei împotriva adevărului

Guvernul comunist chinez reprezintă, din ce în ce mai mult, nu numai o amenințare existențială pentru proprii cetățeni ci și pentru toată lumea, în general, apreciază unii istorici.

„Cenzura poate avea consecințe mortale”, a declarat secretarul american de Stat Mike Pompeo, la 25 februarie.

„Dacă China i-ar fi lăsat pe proprii jurnaliști și pe personalul medical să vorbească deschis și să ancheteze (...) autoritățile chineze și alte națiuni ar fi fost mai bine pregătite să facă față provocării”.

Din păcate, OMS a făcut contrariul, „lăudând” China pentru lupta sa împotriva coronavirusului. Europa, de asemenea, a ales să perie regimul de la Beijing.

Ne puteți urmări și pe Google News

În China, 780 de milioane de oameni trăiesc sub restricții de călătorie, iar președintele Xi Jinping folosește criza pentru a consolida controlul asupra întregii țări.

Din 2013, Xi a continuat să-și extindă imensa autoritate pentru a rămâne „președinte pe viață”, iar acum încearcă să profite de coronavirus pentru a-și consolida și mai mult controlul asupra Chinei, reducând în același timp la tăcere vocile disidenței.

Consecințele pentru Italia, care are în prezent mai multe cazuri de persoane infectate cu Covid-19 decât toate cazurile din țările europene, sunt descrise de Massimo Galli, principalul specialist în boli infecțioase la Spitalul Sacco din Milano: „Suntem în plină urgență (...) Este echivalentul unui tsunami (...) Este doar vârful aisbergului. Chiar și cea mai bună organizație de sănătate din lume este în pericol să nu poată rezista unui astfel de impact”.

Regimul comunist chinez și-a anunțat intenția de a publica o carte, tradusă în șase limbi, despre epidemie. Cartea îl înfățișează pe președintele Xi Jinping ca pe un „lider al unei puteri majore” care poartă de „grijă poporului”.