Verdict crunt dat de cercetătorii din Germania. Pandemia de Coronavirus ar mai dura doi ani. De altfel, studiile efectuate indică or ată de deces incertă, lucru ce ar putea însemna că virusul ar putea suferi mutații pe parcursul timpului, scrie Cancan.

Preşedintele Institutului Robert Koch, Lothar Wieler, a declarat astăzi că pandemia de COVID-19 ar putea dura aproape doi ani şi a adăugat că evoluţia depinde de viteza cu care va fi dezvoltat un vaccin împotriva virusului.

Oficialul german a mai spus că în cele din urmă aproximativ 60% până la 70% din populaţia lumii va fi infectată, se va vindeca şi va dobândi imunitate, însă este imposibil de apreciat cât de repede se va întâmpla acest lucru, scrie Agerpres.

„Presupunerea noastră de lucru este aceea că va dura aproximativ doi ani. Încă nu ştim care va fi rata de deces la final”, a afirmat Lothar Wieler în faţa reporterilor.

Cancelarul german Angela Merkel a confirmat luni închiderea parţială „pentru o perioadă nedeterminată” a vieţii publice în Germania, îndemnându-şi totodată cetăţenii să renunţe la călătorii şi vacanţe.