Evenimentul Zilei > Actualitate > Coronavirus: Camera de Comerț, anunț de ultimă oră pentru firme
Coronavirus: Camera de Comerț, anunț de ultimă oră pentru firme

Coronavirus: Camera de Comerț, anunț de ultimă oră pentru firme

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) emite certificate de avizare a existenţei cazurilor de forţă majoră ca urmare a efectelor crizei coronavirusului, în maximum trei zile de la data depunerii ultimului act necesar la dosar

„Ştim că activitatea firmelor care solicită emiterea certificatelor va fi afectată de măsurile care se impun pentru limitarea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, care vor genera, printre altele, şi dificultăți financiare pe termen scurt, cu potențiale implicații pe termen mediu sau lung. In acest context, CCIB a hotărât să acorde firmelor nemembre o reducere de 15% aplicată la taxa de eliberare a certificatelor de forţă majoră.

Reamintim, de asemenea, că firmele membre ale CCIB beneficiază de o reducere de până la 50%, în funcţie de nivelul de cotizaţie ales.

CCIB asigură comunitatea de afaceri că toate cererile vor fi soluționate cu profesionalism, în termen de maximum 3 zile de la data depunerii ultimului act solicitat pentru completarea dosarului.

Petiţiile pentru eliberarea documentului ce atestă starea de forță majoră vor putea fi efectuate prin mijloace de comunicarea la distanță: email, fax sau direct la sediul CCIB (Strada Ion Ghica nr 4). Toate cererile vor fi tratate cu celeritate, în ordinea înregistrării. Informaţii suplimentare se pot obţine de la av. Cătălin Mihalache (email: catalin.mihalache@ccib.ro, fax 021 311.96.00).

Menţionăm faptul că avizarea de către CCIB a situatiei de forţă majoră se realizează în conformitate cu atribuțiile conferite de dispozitiile Art. 4, lit. j) ale Legii nr. 335/2007 privind camerele de comerț din România, cu modificările și completările ulterioare” se arată în comunicatul CCIB.