Evenimentul Zilei > Politica > CORESPONDENŢĂ DIN SUA. Iohannis a vizitat muzeul Holocaustului
CORESPONDENŢĂ DIN SUA. Iohannis a vizitat muzeul Holocaustului

CORESPONDENŢĂ DIN SUA. Iohannis a vizitat muzeul Holocaustului

Vizita la muzeul Holocaustului din Washington D.C. a fost prima activitate publică a preşedintelui Iohannis din vizita sa în SUA.

Preşedintele Iohannis a fost întâmpinat de directorul Muzeului, Sara Bloomfield, fiind însoţit şi de ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, dar şi de ambasadorul României la Washington, George Maior. Iohannis a sosit, punctual, însoţit de soţia sa, Carmen, cei doi ţinându-se de mână. Preşedintele a dat mâna cu ultimul supravieţuitor al procesului de la Nurnberg, care i-a spus lui Iohannis, glumind: „Şi eu eram la fel de înalt ca tine când eram mai tânăr”, spre amuzamentul audienţei. El a complimentat-o pe soţia preşedintelui, spunând că este „o fată frumoasă”. Bătrânul a spus şi că s-a născut în Transilvania, mai exact la Satu- Mare. „Şi eu la fel”, a replicat Iohannis, zâmbitor.

 Ulterior, lui Iohannis i s-a făcut o scurtă prezentare a bibliotecii muzeului, a publicaţiilor expuse şi a discutat cu conducerea Muzeului. Preşedintele a ţinut un moment de reculegere, a aprins  o lumănare şi a semnat în Cartea de Onoare.