Copile pentru polițiști și procurori. Cum funcționează rețelele de trafic de carne vie pentru bărbați cu joburi speciale

Copile pentru polițiști și procurori. Cum funcționează rețelele de trafic de carne vie pentru bărbați cu joburi speciale Sursa foto: INQUAM_Photos

O rețea de traficanți chinezi au exploatat zeci de fete printre care și minore, sub protecția autorităților române. Printre beneficiari s-au numărat și polițiști români, și magistrați și lucrători ai SRI.

Ca să stai liniștit atunci când comiți o infracțiune, trebuie ca autoritățile să vegheze pentru tine. Cel puțin asta pare să fie morala din dosarul Shanghai . Este vorba despre o rețea de trafic de persoane. Chinezii erau cei care se ocupau de acest aspect și care au abuzat ani la rând de zeci de fete printre care și minore. Acestea aveau vârste între 13 și 15 ani și au recunoscut la audieri din planșe fotografice nu mai puțin de 10 ofițeri de poliție.

De asemenea printre cei care au profitat de ele s-au numărat și lucrători SRI, magistratură, Garda Financiară. Și diplomați chinezi ar fi beneficiat de serviciile fetelor, totul sub stricta supraveghere a autorităților. Angajații români din instituțiile de forță. care profitau de pe urma fetelor, închideau ochii la traficul de imigranți care avea loc în 2005.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este vorba de chinezii care intrau în România mai puțin legal și care erau acoperiți de polițiști, magistrați, SRI. Pe de altă parte rețeaua se ocupa și cu șantajul. Pentru că ce ar putea fi mai scandalos decât dezvăluirea unor astfel de practici ale unor oameni sus-puși. Filajul cu privire la dosar s-a făcut chiar de către SRI în 2005 când întreaga rețea a fost destructurată. Atunci autoritățile au găsit fete închise în camere cu zăbrele, copile și de 13 ani.

”Țapi ispășitori” au fost doar chinezii

Primii pe lista vinovaților au fost chinezii și ”peștii” românii care au fost și condamnați. În ceea ce îi privește pe protectori, lucrurile au stat total diferit. Mai exact, DIICOT a explicat la momentul începerii cercetărilor că disjung dosarul legat de protectorii rețelei. La ceva timp după disjungere dosarul a fost clasat fără prea multe explicații. Ca la un moment dat, în 2018, fostul procuror general, Augustin Lazăr să se sesizeze. Și să descopere că acea clasare s-a făcut fără temei. De altfel a existat și un comunicat oficial care atesta acest lucru, dar doar atât.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro