Evenimentul Zilei > Actualitate > Copil din Neamț, grav rănit după ce colegii l-au aruncat și nu l-au mai prins. Transferat cu elicopterul la spital
Copil din Neamț, grav rănit după ce colegii l-au aruncat și nu l-au mai prins. Transferat cu elicopterul la spital

Copil din Neamț, grav rănit după ce colegii l-au aruncat și nu l-au mai prins. Transferat cu elicopterul la spital

O joacă s-a transformat într-o tragedie pentru un copil de 13 ani. Acesta a ajuns la spital, cu un grav traumatism cranio-cerebral după ce a fost aruncat de colegi și nu a mai fost prins. În cădere el s-a lovit cu capul de sol.

Din joacă s-a ajuns la o tragedie. Elevul în vârstă de 13 ani din localitatea nemțeană Pipirig a fost transferat, joi seară, la Spitalul de Pediatrie „Sf Maria” din Iaşi cu un traumatism cranio-cerebral grav după ce colegii l-au aruncat şi nu l-au prins, el lovindu-se cu capul de pardoseală.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Sf Maria din Iaşi, medicul Lavinia Ionescu, a declarat, vineri, că acum starea băiatului este stabilă şi medicii speră ca acesta să aibă o evoluţie bună.

Elevul a fost transferat de urgență cu elicopterul SMURD, la Iași

Băiatul în vârstă de 13 ani, elev la Liceul Tehnologic „Ion Creangă” din Pipirig, a fost aruncat în sus de colegi, însă nu a mai fost prins. În cădere băiatul s-a lovit cu capul de pardoseală. El a fost dus la dispensarul din sat, după care a fost transportat la Spitalul din Târgu Neamţ. Medicii de aici au solicitat transferul cu elicopterul SMURD la Spitalul de Pediatrie „Sf Maria” din Iaşi.

Medicul Lavinia Ionescu a declarat că băiatul era conştient în momentul în care a ajuns la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, informează Agerpres.

„Am primit în cursul gărzii de ieri un copil, un băieţel, un traumatism cranio-cerebral suferit prin cădere de la înălţime, care a necesitat supraveghere şi instituirea terapiei în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. Copilul este în continuare sub supravegherea noastră. Urmează să efectueze investigaţiile imagistice conform protocoalelor şi sperăm să fie o evoluţie bună ca şi până acum. A avut nişte perioade un pic mai dificile, dar acum este stabil”, a mai declarat medicul Lavinia Ionescu.

Din joacă s-a ajuns la o tragedie. O copilărie a făcut ca un elev de numai 13 ani să ajungă să se zbată între viață și moarte. Părinții copilui sunt în pragul disperării.

O anchetă a fost deschisă la nivelul liceului din Pipirig. Și Poliția, la rândul său, cercetează modul în care s-a produs accidentul.