Evenimentul Zilei > International > Copiii, victimele „mute” ale coronavirusului? Măsură controversată în plină pandemie
Copiii, victimele „mute” ale coronavirusului? Măsură controversată în plină pandemie

Copiii, victimele „mute” ale coronavirusului? Măsură controversată în plină pandemie

Miercuri, primul ministru australian, Scott Morrison, a avertizat că copiii ar putea fi victimele „mute” ale pandemiei coronavirusului.

Cu toate că în Australia numărul persoanelor infectate a rămas la un nivel scăzut față de alte state, cetățenii trebuie să respecte măsurile de distanțare socială pentru a împiedica un dezastru.

În discursul său, premierul i-a rugat pe profesori să își reia activitatea, deoarece copiii nu pot pierde un an de studii din cauza pandemiei.

„În acest moment, când națiunea se luptă cu această pandemie, rolul tău a devenit și mai important. Educația copiilor noștri stă în echilibru”, a spus Morrison, într-un mesaj postat pe pagina sa oficială de Facebook.

Declarații premierului riscă să nască controverse având în vedere că acesta solicită reluarea cursurilor în momente delicate pentru întreaga țară.

Morrison și-a argumentat declarații pe baza indicațiilor oferite de specialiști din sănătate care ar susține că reluarea cursurilor nu ar reprezenta un risc pentru elevi. Pe de altă parte, alți lideri politici le-au cerut părinților părinților să țină copiii acasă, în timp ce sindicatele au evidențiat riscurile la care se expun profesorii.

Australia a raportat aproximativ 6.400 de cazuri de COVID-19, scrie Reuters.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: