Editura Evenimentul si Capital

Conul judecător faţă cu paraditorul

Autor: | | 9 Comentarii | 2176 Vizualizari

Conul Leonida ne povesteşte savuros: „Așa, cum îți spusei, mă scol într-o dimineață, și, știi obiceiul meu, pui mâna întâi și-ntâi pe Aurora Democratică, să văz cum mai merge țara. O deschiz... și ce citesc? Uite, țiu minte ca acuma: 11/23 Făurar... a căzut tirania! Vivat Republica!” Republica de la Ploieşti!?

Într-un colţ de ţară pitoresc şi plin de încărcătură istorică, Ploieştiul nostru cel de toate zilele... unde altundeva decât în Patria lui Caragiale?... se întâmplă şi se devoalează public aproape toate minunile justiţiei.

Acolo, în Republica minunatului nostru Caragiale, trăiau şi „paradeau” Onea, Giluela, Cerasela şi Portocală (doamne, ce nume au... şi nu e poreclă decât Portocală). Tot în Republica de la Ploieşti se strămută şi mult-iubita acţiune de spoliere fiscală a unor jurnalişti, plimbaţi prin tot soiul de instanţe de Slujirea- Nefertiti, care îşi doreşte îmbogăţire grabnică pe spinarea libertăţii de exprimare.

În clădirile structurilor de forţă din pitorescul oraş mioritic îşi dictează organele de forţă denunţuri unul altuia, pe care ulterior sunt puşi să le semneze penalii super-credibili de această dată. Acolo se aduc plicuri cu tabele din Republica Moldova, dar care sunt de fapt din Republica Ploieşti. Tot aici, în mioritica localitate caragialescă se pun „la ghici” prejudiciile din dosare şi, în general, se face paradeală pe haules.

Explicaţiile publice ale şefului paraditor Onea – Faţă Încrâncenată sunt pline de suficienţă, dar făcute cu multă vehemenţă: viermilor, totul e legal! Noi şi numai noi ŞTIM şi SPUNEM legea, nu voi, lighioane fără drepturi! Penalule, marş încolonat la puşcărie! Cam asta ne-a spus nouă, jivinelor de rând, un „magistrat”.

Tot în micul orăşel se trimit instanţelor misive ameninţătoare pe fundament de puşcărie în dosarele personale ale Paraditoarei-Şefe, care îşi foloseşte tot arsenalul de „butoane” (căci puterea lor, a sistemiştilor, potrivit lui Portocală, stă în apăsatul pe butoane, nu-i aşa?) pentru câştiguri personale şi salvgardări miraculoase: adrese, telefoane, Taica Lazăr, Ambasadori, etc.

Pe străduţele Republicii Ploieşti se preling pe lângă zidurile mucegăite ale instanţei jurnalişti hărţuiţi bezmetic pentru răzbunări de doi bani, de o fiinţă care nu se poate abţine să nu se folosească de tot arsenalul de mijloace abuzive pentru a-şi satisface umori personale: au îndrăznit să nu îi ridice ode, atunci să plătească!

Femei sau bărbaţi deopotrivă, frustraţi sau plini de ei, şi-au găsit forma perfectă de ostoire a egoului personal: paradesc cetăţeni spoliaţi de drepturi prin voinţa reprezentanţilor lor, parlamentarii, care cu indolenţă tolerează ca nişte pisanii pompos denumite Coduri să producă efecte monstruoase şi să îi transforme atât pe ei, cât şi pe votanţii lor în victime sigure ale Binomului.

De ce? Pentru că pot! Da, atât pot, atât fac! Fiecare dintre „republicani” se consideră un adevărat Zeu şi în fiecare dimineaţă când se priveşte în oglindă îşi spune rânjind printre dinţi, precum Efimiţa: „Ca dumneata, bobocule, mai rar cineva!”.

Văzând aşa hărmălaie prin Republică, zic şi eu: „Bravos națiune! Halal să-ți fie! Trăiască Republica! Vivat Prințipatele Unite!” şi semnez: „Galibardi - om, o dată și jumătate!”

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
07:51 POZIȚIONĂRI înaintea CEx-ului. Un LIDER al PSD face declarații despre DEMISIA lui DRAGNEA 00:05 TRĂDARE la care DRAGNEA NU se AȘTEPTA! Prieteniile PERSONALE pot ZĂDĂRNICI CONTRAATACUL. „PSD are ȘANSE MARI să PIARDĂ GUVERNAREA” 21:53 FELIX STROE face APEL la UNITATE ÎN JURUL CONDUCERII PSD 21:29 Tabăra DRAGNEA CONTRAATACĂ. Va fi EXCLUS vineri! Ghicitoare pentru CExN al PSD: cine a scris SCRISOAREA CELOR TREI 21:19 E clar, DRAGNEA ESTE ÎNCOLŢIT din toate părţile! Încă o LOVITURĂ DE RĂSUNET în interiorul PSD 21:10 Firea nu-l uită şi nu-l iartă pe Dragnea. ATACUL CARE SPUNE TOTUL despre intenţiile ei. News alert 20:00 Fotografia momentului! Cum arată HARTA cu judeţele PRO şi CONTRA lui Liviu Dragnea şi care organizații se ABŢIN. Foto în articol 19:56 Păzea, Ion Iliescu se întoarce! Editorial de Simona Ionescu 19:46 DAEA a DECIS cum se poziționează în SCANDALUL din PSD. Trebuie „să DISCUTĂM ca BĂRBAȚI ce suntem” 18:14 Firea a oferit DETALII INCENDIARE din culisele PSD. ATAC DEVASTATOR la adresa lui Dragnea 18:13 ZÂNZANIE în PSD! ARDELENII ies la ATAC. Planul EXTREM pentru SUSȚINEREA lui Dragnea 18:08 STĂNESCU nu-l mai SUPORTĂ pe DRAGNEA. Mesaj AGRESIV de ULTIMĂ ORĂ 17:58 DRAGNEA NU mai ARE de ALES! DEMISIA sau CĂDEREA GUVERNULUI? PSD poate PIERDE MAJORITATEA în PARLAMENT, dacă actualul LIDER NU SE REATRAGE 17:48 Coaliția PSD-ALDE STĂ SĂ CRAPE. Atac PERFID la premierul DĂNCILĂ în plin SCANDAL al SCRISORII CELOR TREI 17:37 Partizanii lui DRAGNEA activează OPȚIUNEA NUCLEARĂ. Acuzații de COLABORARE cu STATUL PARALEL. „Parcă e venită din LABORATORUL KOVESI-MAIOR-COLDEA!” 15:50 REACȚIA lui DRAGNEA la LOVITURA de PALAT. „Despre DEMISIE discutăm în CExN” 15:07 Cei trei grei vs. Dragnea. SCRISOARE DESCHISĂ INCENDIARĂ despre „starea Partidului Social Democrat”. Breaking news 15:05 Dragnea, APROAPE de FINAL. „DEMERSUL PERVERS” din SCRISOAREA CELOR 3 îi poate fi FATAL. ÎL TRĂDEAZĂ şi Dăncilă? Analiza lui Dan Andronic 14:08 Dragnea A PRIMIT MAREA VESTE de la Instanța Supremă. DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ pentru liderul PSD. Breaking news 13:07 Ștefănescu reacţionează după SCRISOAREA CELOR 3. Se ştie când SE VA DA CEA MAI APRIGĂ BĂTĂLIE pentru putere în PSD

Articole salvate