Controversele în jurul accidentului lui Bode continuă. Când poate SPP să încalce regulile?

Controversele în jurul accidentului lui Bode continuă. Când poate SPP să încalce regulile?

Accidentul rutier în care a fost implicat Lucian Bode, ministrul Transporturilor, continuă să provoace controverse în spațiul public.

Informațiile oferite atât de Lucian Bode, cât şi de reprezentanţii SPP nu lămuresc situaţia și nu este clar dacă angajatul SPP, care conducea, era sau nu într-o misiune urgento.

Potrivit legii, dacă o mașină a SPP se află într-o misiune urgentă, atunci are prioritate în trafic și poate încălca regulile de circulație. Însă chiar și în acest caz trebuie respectate niște condiții.

În cele din urmă, Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a făcut public mesajul pe care l-a transmis celor de la SPP înainte de a pleca spre București. După ce s-a aflat de accident, căci evenimentul a fost ținut „sub cheie” câteva zile, Bode a mai spus că nu i-a dat nicio indicație șoferului cum ar trebui să conducă, iar la momentul accidentului el se odihnea pe bancheta din spate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit ministrului Lucian Bode și Serviciului de Protecție și Pază, mașina SPP se afla în misiune și avea semnalele sonore și luminoase pornite, scrie Știrile TVR.

Potrivit legii, autovehiculele SPP pot folosi semnale acustice și luminoase de culoare albastră și pot încălca regulile de circulație doar în cazul în care se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni urgente.

Poliția rutieră i-a solicitat instituției care deține mașina să confirme în scris deplasarea pentru intervenție sau în misiune urgentă.

Se clatină scaunul lui Bode după accident?

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, la Fălticeni, că ministrul Transporturilor, Lucian Bode, trebuia să-şi depună demisia demisia de onoare după accidentul rutier din Argeş în care a fost implicată maşina în care se afla.

„Este acelaşi lucru care se întâmplă aici, la Suceava. În viaţa politică trebuie să existe şi demisii de onoare. Atât domnul Flutur, cât şi domnul Bode trebuiau de îndată să-şi depună demisiile”, a spus Ciolacu.

Liderul social-democrat a spus că orice demnitar poate să-i atragă atenţia unui angajat al SPP cum să conducă şi să respecte legislaţia în vigoare.

„Eu pot să-i spun aghiotantului ca să nu încalce legea sub nicio formă sau nu ne grăbim. Avem această posibilitate ca şi demnitari. În schimb, puneţi în oglindă ce s-a întâmplat cu domnul Oprea. Maşina domnului Oprea n-a avut accident şi atunci a venit la o demisie. Deci dubla măsură nu trebuie să existe. Am înţeles dubla măsură a guvernării, deschidem păcănelele, dar nu deschidem bisericile, dar şi la legea penală să ai dublă măsură nu cred că este corect, dar asta-i România normală pe care ne-a promis-o domnul preşedinte Iohannis”, a spus Ciolacu.

În opinia liderului PSD, cercetările în acest caz ar trebui să fie efectuate de către o unitate de Parchet militar.