Evenimentul Zilei > Justitie > Controverse în jurul scandalului de corupție în care este implicat primarul Gheorghe Nichita
Controverse în jurul scandalului de corupție în care este implicat primarul Gheorghe Nichita

Controverse în jurul scandalului de corupție în care este implicat primarul Gheorghe Nichita

Jurnalistul Gabriel Gachi, de la cotidianul local 7Est, susține, într-o postare pe contul său de Facebook, că presa locală și cea centrală au publicat, pe surse, o serie de informații care nu ar fi reale, cu privire la scandalul de corupție de la Primăria Iași, în centrul căruia se află edilul Gheorghe Nichita.

Astfel, Gachi susține că informațiile cu privire la drogurile descoperite la domiciliul adjunctului Poliției Locale nu ar fi reale, procurorii nici măcar nu ar fi efectuat percheziții la domiciliul acestuia.

"Aş vrea să mă lămurească şi pe mine cineva cum stă treaba cu drogurile găsite acasă la Grumeza, adjunctul Poliţiei Locale (…) ştirea cu drogurile lui Grumeza a făcut înconjurul României, dar n-o confirmă nimeni. Sursă originară a informaţiei a fost bzi.ro, preluată imediat de Mediafax (aş vrea să-l cunosc pe editorul care a aprobat publicarea acestei ştiri fără nicio remuşcare), iar de aici bineînţeles că fost vânturată de toată lumea, pentru că, vorba aia, e ditamai Mediafaxul. Nu numai că nu s-au găsit droguri, dar nici măcar n-a avut loc o percheziţie acasă la Grumeza.
Apoi, se spune că adjunctul Poliţiei Locale a fost reţinut pentru 24 de ore, iar consecinţa a fost că mama lui a făcut infarct! În realitate, Grumeza a fost audiat doar că martor", susține Gabriel Gachi.


PRIMARUL Nichita a fost reținut de DNA. ȘEFUL POLIȚIEI Locale Iași și șeful biroului Control Urbanism din cadrul Poliţiei Locale, reținuți în același dosar


În continuare, jurnalistul atrage atenția și asupra informației potrivit căreia Poliția Locală Iași l-ar fi filat pe Cătălin Ivan.

"Aş vrea să ştiu care e apoi sursa autorizată (document, autoritate DNA citată) care confirmă că Poliţia Locală l-a filat pe Cătălin Ivan, sursa originară fiind iarăşi bzi.ro. Nicăieri, nimeni nu confirmă informaţia, însă nelăsând adevărul să strice o ştire bună, bineînţeles că este rostogolită cu maximă promptitudine de premierul din umbră, Cătălin Predoiu, care le trage lui Nichita, Ponta şi întregului PSD nişte scatoalce să îl ţină minte. Iaca aşa se face politică mare, pe surse. Exact ce făcea PSD cu Antena 3 în timpul guvernării Boc-Băsescu, inventând tot felul de tâmpenii şi repetându-le la infinit până le credea toată lumea", conchide Gachi.