Control judiciar pentru inclupații care au devalizat stațiunea Băile Herculane

Control judiciar pentru inclupații care au devalizat stațiunea Băile Herculane

Înalta Curte de Casație și Justiție a judecat, astăzi, apelul declarat de DIICOT împotriva deciziei Curții de Apel Timișoara în dosarul în care au fost inculpați executorul judecătoresc Gheorghe Brad, fost procuror, omul de afaceri Alexandru Gavrilescu și avocatul Istrate Rusu.cei trei inculpați au fost lăsați în libertate de instanțele locale. Curtea de Apel Timișoara a respins cererea de arestare a DIICOT pentru cei trei, fără a lua nicio măsură preventivă împotriva acestora. Vineri, instanța supremă a dar curs apelului DIICOT și decis însă punerea sub control judiciar a celor trei inculpați. Decizia este definitivă.

Executorul judecătoresc Gheorghe Brad, fost procuror, omul de afaceri Alexandru Gavrilescu și avocatul Istrate Rusu au fost ridicați, săptămâna trecită, în urma unei operațiuni a procurorilor anti-mafia și a polițiștilor de la DGA. Ei au fost acuzați că au acționat organizat, system,atic, pentru devalizarea stațiunii Băile Herculane. Concret, s-a acționat pentru ca mai multe hoteluri și spații din Băile Herculane să ajungă în proprietatea lui Gavrilescu, deși acestea erau puse sub sechestru de DIICOT încă de anul trecut, odată cui demararea anchetei împotriva grupării condusă de afaceristul Iosif Armaș. Acesta a pus mâna pe jumătate din patrimoniul stațiunii în 2002, cu ajutorul colegului de partid, Dan Matei Agaton, ministru al Turismului la acea dată, plătind echivalentul unei vile în București. Pe lângă faptul că Armaș nu a investit deloc în heruclane, a devalizat, imobil cu imobil, stațiunea.  Ca să obțină ușor bani, gira cu immobile de patrimoniu împrumuturi minore, pe care ulterior nu le mai returna.

Anchetata procurorilor DIICOT a scos la iveală faptul că toate imobilele pe care Brad le-a executat au fost vândute la prețuri subevaluate, către Axxa Travel Concept SRL, unicul participant la cele 12 licitații organizate. Imobilele au fost vândute ilegal, deși erau proprietate comună a celui care avea creanța executată și a soției acestuia.

 

Ne puteți urmări și pe Google News